Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kari Aihisen helppo ja ylivoimainen nakkikeitto – yksi edullinen raaka-aine tuunaa keiton taivaalliseksi: "Puhutaan ehkä 1–2 eurosta"

nakkikeitto
Julkaistu 15.04.2020 17:30

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Kari Aihinen kaappasi kuopiolaisen nuoren parin keittiön ja opetti, miten esimerkiksi valmistuu helposti taivaallisen maukas nakkikeitto.

Kaappaus keittiössä -sarjan kahdeksannessa jaksossa tavattiin kuopiolaiset Salla ja Valtteri. Kaksikko muutti omilleen jo alaikäisinä. Halu itsenäistyä oli suuri, mutta vastuunotto omista syömisistä oli vielä lapsenkengissä.

Ylivoimainen nakkikeitto

nakkikeitto

Niinpä Sallan ja Valtterin avuksi saapui keittiömestari Kari Aihinen, joka opetti nuorelle parille kotiruoanlaiton salat. Aihinen muun muassa opasti, miten perunat kuuluu oikeasti keittää, ja miten valmistuu erityisen hyvä nakkikeitto.

Aihinen tuunasi perinteistä nakkikeittoa sujauttamalla joukkoon sulatejuustoa.

– Laita sinne puolet Koskenlaskijasta. Keitto muuttuu pehmeämmäksi, täyteläisemmäksi ja vähän paksummaksi, Aihinen neuvoi.

Kun Salla ja Valtteri maistoivat keittoa tuunauksen jälkeen, nuoren parin ilmeet kertoivat kaiken oleellisen.

– Onko tämä Valtteri taivaallista vai ylivoimaista? Se ilme teidän kasvoilla kun maistoitte sitä (keittoa), maksan siitä ilomielin kaksi euroa, Aihinen totesi viitaten sulatejuustolisään keitossa.

– Ylivoimaista, totesi Valtteri nakkikeitosta.

Katso resepti: Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti

Katso myös muut saman jakson reseptit

Kaappaus keittiössä MTV3-kanavalla maanantaisin kello 20

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka