Kari Aihisen helppo ja ylivoimainen nakkikeitto – yksi edullinen raaka-aine tuunaa keiton taivaalliseksi: "Puhutaan ehkä 1–2 eurosta"
Kari Aihinen kaappasi kuopiolaisen nuoren parin keittiön ja opetti, miten esimerkiksi valmistuu helposti taivaallisen maukas nakkikeitto.
Kaappaus keittiössä -sarjan kahdeksannessa jaksossa tavattiin kuopiolaiset Salla ja Valtteri. Kaksikko muutti omilleen jo alaikäisinä. Halu itsenäistyä oli suuri, mutta vastuunotto omista syömisistä oli vielä lapsenkengissä.
Ylivoimainen nakkikeitto
Niinpä Sallan ja Valtterin avuksi saapui keittiömestari Kari Aihinen, joka opetti nuorelle parille kotiruoanlaiton salat. Aihinen muun muassa opasti, miten perunat kuuluu oikeasti keittää, ja miten valmistuu erityisen hyvä nakkikeitto.
Aihinen tuunasi perinteistä nakkikeittoa sujauttamalla joukkoon sulatejuustoa.
– Laita sinne puolet Koskenlaskijasta. Keitto muuttuu pehmeämmäksi, täyteläisemmäksi ja vähän paksummaksi, Aihinen neuvoi.
Kun Salla ja Valtteri maistoivat keittoa tuunauksen jälkeen, nuoren parin ilmeet kertoivat kaiken oleellisen.
– Onko tämä Valtteri taivaallista vai ylivoimaista? Se ilme teidän kasvoilla kun maistoitte sitä (keittoa), maksan siitä ilomielin kaksi euroa, Aihinen totesi viitaten sulatejuustolisään keitossa.
– Ylivoimaista, totesi Valtteri nakkikeitosta.
Katso resepti: Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
Katso myös muut saman jakson reseptit
Kaappaus keittiössä MTV3-kanavalla maanantaisin kello 20
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan