Monen suomalaisen uudenvuoden tarjoiltaviin kuuluvat olennaisesti nakit sekä perunasalaatti. Vaikka nakkien valmistusprosessi on simppeli, siinäkin voi kuitenkin epäonnistua.
Perinteisin tapa valmistaa nakit on kuumentaa ne vedessä kattilassa. Valmistustapa on suhteellisen yksinkertainen, mutta jos ei ole varma siitä mitä tekee, epäonnistuvat nakit helposti.
Älä keitä nakkeja
Perusohje nakkien keittämiseen on hyvin suoraviivainen: kiehauta kattilassa reilusti vettä ja siirrä kattila kiehautuksen jälkeen syrjään liedeltä. Upota nakit veteen noin viideksi minuutiksi, kaada kattilasta vesi pois ja anna kuuman kattilan höyryjen vielä kuivattaa nakkien pinta.
– Yleisin virhe on se, että nakkeja keitetään kiehuvassa vedessä. Silloin ne halkeavat helposti. Toinen virhe tehdään usein siinä, että nakkeja pidetään kuumassa vedessä liian kauan, jolloin niiden väri muuttuu harmaaksi. Nakit eivät mene pilalle, mutta ulkonäkö kärsii, varoitti HKScanin tuotekehityskokki Sami Lamminaho viime vuonna.
Jos rapsakammat nakit ovat enemmän omaan mieleesi, nakit voi toki valmistaa myös uunissa 150 asteessa tai paistinpannulla. Pilkkomalla nakit parin sentin paloiksi niistä tulee entistä rapeampia.
Lue myös: Burger King teki Mäkkärille jotain leuat loksauttavaa – kukaan ei huomannut asiaa vuoden aikana
Maistuisiko nakkikastike? Opettele ensin ruskean kastikkeen oikeaoppinen valmistustapa:
0:45
Lähde: HKScan