Fazer yllättää: Wiener nougat -konvehtien resepti muuttuu
Fazer muuttaa suosikkikonvehtiensa reseptiä jouluksi 2021.
Makeisyhtiö Fazer poistaa suosituista Wiener nougat -konvehdeista palmuöljyn ja korvaa sen kaakaovoilla. Fazerin mukaan Wiener nougat -resepti muuttuu jouluksi 2021.
– Kaikki joulumarkkinalle 2021 valmistettavat konvehdit tehdään uudella reseptillä, mutta itse pakkaus muuttuu liukuvasti, koska emme halua heittää pakkauksia hukkaan, Fazer makeisten viestintäjohtaja Liisa Eerola kertoo MTV:lle.
Wiener nougat -konvehdit ovat olleet markkinoilla vuodesta 1904.
Kaakaovoi vaihtui palmuöljyksi 2014 ja nyt palmuöljy vaihtuu takaisin kaakaovoiksi
Käytännössä siis konvehtien resepti muutetaan takaisin alkuperäiseksi. Fazer vaihtoi konvehtien kaakaovoin palmuöljyksi vuonna 2014 ja reseptimuutos herätti tuolloin kiivasta keskustelua.
Palmuöljyyn päädyttiin tuolloin Fazerilla kaakaovoin rajun hintanousun vuoksi. Fazer perusteli tuolloin, että palmuöljyä käyttäessä ei esiinny yhtä paljon laatuvaihteluita.
Moni suomalainen oli kuitenkin sitä mieltä, että kaakaovoin vaihtaminen palmuöljyyn muutti myös oleellisesti klassikkokonvehdin makua.
Nyt Fazerilla etsitään laajemminkin vaihtoehtoja palmuöljylle tuotteissa.
– Muutos on osa isompaa kokonaisuutta, jossa etsimme asteittain muita vaihtoehtoja palmuöljylle makeis- ja keksituotteissamme. Sama ratkaisu ei sovellu kaikkiin tuoteresepteihin ja haluamme varmistua vaihtoehtojen vastuullisuudesta, siksi muutos tehdään asteittain, Eerola kertoo.
Eerolan mukaan Fazer on sitoutunut käyttämään vain vastuullista RSPO-sertifioitua palmuöljyä.
– Tavoitteenamme on, että vuoteen 2024 mennessä kaikki palmuöljy on segregoitua. Tämä sitoumus kattaa kaikki Fazer-konsernin toimintamaat ja liiketoiminnat.
Lue myös: Fazer, Cloetta ja Panda paljastavat MTV:lle syksyn uutuusmakeiset – ilouutisia Tupla-faneille
Videolla: Valmista itse Dumle-tikkareita!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"