Fazer julkisti torstaina uutuustuotteen, joka mullistaa leipämarkkinat Suomessa.
Fazer Leipomot on tuomassa markkinoille maailman ensimmäisen hyönteisleivän. Fazer Leipomoiden toimitusjohtaja Markus Hällströmin mukaan suomalaisessa ruokakulttuurissa koittaa nyt uusi aika.
Maa- ja metsätalousministeriö teki 20.9. päätöksen, jonka mukaan kokonaiset hyönteiset sallitaan Suomessa elintarvikkeena. Sirkkaleipä tuodaan suomalaisille helposti lähestyttävässä muodossa: leipänä, joka sisältää sirkkajauhoa. Leivät valmistetaan käsityönä artesaanileipurien toimesta.
– Halusimme olla ensimmäisten joukossa tekemässä ruokavallankumousta. Haemme leipäkategoriassa kasvua myös jatkossa käsin leivottavista artesaanileivistä. Fazer myymäleipomoissa voimme leipoa ja testata ketterästi erilaisia uutuuksia. Fazer Sirkkaleipä maailman ensimmäisenä hyönteisleipänä on tästä hieno esimerkki, Markus Hellström hehkuttaa
Fazer Sirkkaleipä tulee myyntiin pääkaupunkiseudun Fazer myymäläleipomoihin perjantaina 24.11.
Yhdessä uutuusleivässä on 70 kotisirkkaa
Sirkkaleivässä kasvatetut kotisirkat on kuivattu ja jauhettu jauheeksi sekä lisätty muiden jauhojen sekaan. Yhdessä Sirkkaleivässä on 70 sirkkaa. Sirkat ovat kevyitä, ja leivän painosta ne vastaavat kolmea prosenttia. Leipä sisältää sirkkojen lisäksi kotimaista ruista ja vehnää sekä siemeniä.
– Teimme rouheisen leipätaikinan lisäämään maukkautta ja parantamaan suutuntumaa. Lopputulos on herkullinen ja ravinteikas. Sirkkaleipä on hyvä proteiinin lähde. Hyönteiset sisältävät myös hyviä rasvahappoja, kalsiumia, rautaa ja B12-vitamiinia, Fazer Leipomot Suomen innovaatiojohtaja Juhani Sibakov toteaa.
Näistä kaupoista saa Sirkkaleipää 24.11. alkaen:
HOK Prismat
1 Prisma Jumbo, Vantaa
2 Prisma Viikki, Helsinki
3 Prisma Kaari Kannelmäki, Hki
4 Prisma Sello, Espoo
5 Prisma Iso Omena, EspooVaruboden
6 Prisma KirkkonummiPääkaupunkiseudun K-kaupat
7 KCM Myyrmäki, Vantaa
8 KCM Sello, Espoo
9 KCM Iso Omena, Espoo
10 KCM Easton, Helsinki
11 KSM Kamppi, Helsinki
Sibakovin mukaan kaikki merkit viittaavat siihen, että hyönteiset tulevat olemaan merkittävä elintarvikkeiden raaka-aine tulevaisuudessa myös läntisessä maailmassa.
– Ihmiskunta tarvitsee uusia ja kestäviä ravinnonlähteitä. Tutkimusten mukaan suomalaiset suhtautuvat Pohjoismaista positiivisimmin hyönteisiin. Odotamme suurella mielenkiinnolla, miten uutuusleipämme otetaan vastaan, Sibakov sanoo innostuneena.
Leivissä käytettävä sirkkajauho tulee Hollannista ja se lisätään taikinaan leivonnan yhteydessä.
Äänestys