Gianpaolo huomasi yhden oleellisen ongelman suomalaiskaupoissa myytävissä mozzarellajuustoissa – päätti tarttua tuumasta toimeen
Aidon italialaisen mozzarellan ja burratan valmistus käynnistyy Suomessa. Toukokuussa Helsingin Messukeskuksessa järjestetyillä Gastro-messuilla selvisi, miksi Suomessa valmistetulla mozzarellalla on paljon potentiaalia.
Miten italialaisesta mozzarellasta ja burratasta pystyisi nauttimaan myös Suomessa silloin, kun ne ovat parhaimmillaan? Tätä ryhtyi pohtimaan Gianpaolo Rinetti, joka on pyörittänyt jo 16 vuoden ajan italialaisten raaka-aineiden maahantuontiin keskittyvää yritystä Suomessa.
Miltä mozzarellan oikeasti kuuluisi maistua?
Mozzarella on suomalaisille tuttu juusto, mutta monikaan ei ole ehkä pysähtynyt miettimään, miltä sen kuuluisi maistua.
Rinettin mukaan mozzarella on Italiassa, ja varsinkin sen eteläosissa, todellinen tuoretuote. Tuoreena juusto maistuu aivan erilaiselta kuin pussitettu tai purkitettu, pitkään säilyvä mozzarella. Tuore mozzarella eroaa myös koostumukseltaan siitä, mihin olemme tottuneet.
Rinetti päätti toteuttaa haaveensa siitä, että suomalaiset pääsisivät maistamaan mahdollisimman tuoretta mozzarellaa ja burrataa. Hän päätyi yhtiökumppaneidensa kanssa konseptiin, jossa juustot tuotetaan Suomessa, mutta italialaiseen tyyliin. Juustoja ryhdytään nyt valmistamaan Suomessa kotimaisesta maidosta
– Suomalainen maito on täydellistä mozzarellaan, se on niin puhdasta, Rinetti ylisti MTV Uutisten haastattelussa.
Miten mozzarellaa valmistetaan, millaisia haasteita hommaan liittyy, ja mitä eroa on mozzarellalla ja burratalla? Katso videolta Gianpaolo Rinettin haastattelu.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku