Gianpaolo huomasi yhden oleellisen ongelman suomalaiskaupoissa myytävissä mozzarellajuustoissa – päätti tarttua tuumasta toimeen
Aidon italialaisen mozzarellan ja burratan valmistus käynnistyy Suomessa. Toukokuussa Helsingin Messukeskuksessa järjestetyillä Gastro-messuilla selvisi, miksi Suomessa valmistetulla mozzarellalla on paljon potentiaalia.
Miten italialaisesta mozzarellasta ja burratasta pystyisi nauttimaan myös Suomessa silloin, kun ne ovat parhaimmillaan? Tätä ryhtyi pohtimaan Gianpaolo Rinetti, joka on pyörittänyt jo 16 vuoden ajan italialaisten raaka-aineiden maahantuontiin keskittyvää yritystä Suomessa.
Miltä mozzarellan oikeasti kuuluisi maistua?
Mozzarella on suomalaisille tuttu juusto, mutta monikaan ei ole ehkä pysähtynyt miettimään, miltä sen kuuluisi maistua.
Rinettin mukaan mozzarella on Italiassa, ja varsinkin sen eteläosissa, todellinen tuoretuote. Tuoreena juusto maistuu aivan erilaiselta kuin pussitettu tai purkitettu, pitkään säilyvä mozzarella. Tuore mozzarella eroaa myös koostumukseltaan siitä, mihin olemme tottuneet.
Rinetti päätti toteuttaa haaveensa siitä, että suomalaiset pääsisivät maistamaan mahdollisimman tuoretta mozzarellaa ja burrataa. Hän päätyi yhtiökumppaneidensa kanssa konseptiin, jossa juustot tuotetaan Suomessa, mutta italialaiseen tyyliin. Juustoja ryhdytään nyt valmistamaan Suomessa kotimaisesta maidosta
– Suomalainen maito on täydellistä mozzarellaan, se on niin puhdasta, Rinetti ylisti MTV Uutisten haastattelussa.
Miten mozzarellaa valmistetaan, millaisia haasteita hommaan liittyy, ja mitä eroa on mozzarellalla ja burratalla? Katso videolta Gianpaolo Rinettin haastattelu.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Kurpitsapiiras