Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Joulun hittitortut gluteenittomina – hurmaavat suolaiset ja makeat reseptit

Semper pk joulu 2019
Vihreät kuulat maistuvat myös torttujen täytteenä.Semper
Julkaistu 17.12.2019 15:11

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: SEMPER

Gluteenittomat joulutortut valmistuvat helposti itse tehdystä rahkavoitaikinasta. 

Rahkavoitaikina toimii loistavasti niin suolaisten kuin makeiden joulutorttujen pohjana. Taikinaa kannattaa valmistaa kerralla isompi satsi, josta riittää niin suolaisiin kuin makeisiin torttuihin. 

Savuporo-juustotortut ovat pikkujouluajan herkullisia pikkusuolaisia. Niiden pariksi sopivat makeat ja mehevät viikunatortut. Jo useamman joulun hittitortut syntyvät joulun ikisuosikkimakeisista eli Vihreä kuula -marmeladeista, jotka taipuvat myös helpoiksi tähtitortuiksi.

Nappaa alta talteen herkulliset, gluteenittomat joulutorttureseptit.

Vihreä kuula -tähtitortut

20 kappaletta

250 g voita tai margariinia
250 g maitorahkaa
4 dl Semper Fin Mix Hienoa jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
10 Vihreä kuula -marmeladia

Voiteluun:

2 munaa

Pinnalle:

(tomusokeria)

Mittaa huoneenlämpöinen voi ja maitorahka kulhoon ja vatkaa keskenään.

Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele taikina tasaiseksi ja anna taikinan levätä hetki kylmässä, sillä kylmää taikinaa on helpompi käsitellä.

Kaulitse takina FinMix-jauhoseosta apuna käyttäen muutaman millimetrin paksuiseksi levyksi. Ota torttumuotilla kuvioita ja käännä joka toinen sakara keskelle.

Nosta tortut leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Laita pinnalle puolikas vihreä kuula. Voitele tortut rikotulla munalla.

Paista 225°C:ssa uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.

Anna jäähtyä hetki ja tarjoa!

Vinkki! Voit siivilöidä jäähtyneiden torttujen pinnalle halutessasi tomusokeria.

Kuva ja resepti: Hellapoliisi

Mehevät viikunatortut

Semper kuva 3Viikunamarmeladi maistuu joululta.Semper

Mehevät viikunatortut valmistat monikäyttöisestä sekoitetusta rahka-voitaikinasta. Kokeile myös muita paistonkestäviä marmeladeja ja saat aina erimakuiset tortut.

20 kappaletta
250 g voita tai margariinia
250 g maitorahkaa
4 dl Semper FinMix Hienoa jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
n. 100 g paistonkestävää viikunamarmeladia tai muuta marmeladia

Voiteluun:

2 munaa

Pinnalle:

1 dl sokeria
1–2 tl kanelia

Mittaa huoneenlämpöinen voi ja maitorahka kulhoon ja vatkaa keskenään.

Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele taikina tasaiseksi ja anna taikinan levätä hetki kylmässä, sillä kylmää taikinaa on helpompi käsitellä.

Kaulitse FinMix-jauhoseosta apuna käyttäen muutaman millimetrin paksuiseksi levyksi.

Ota pyöreällä isohkolla juomalasilla tai torttumuotilla pyöreitä kuvioita ja nosta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Laita keskelle nokare viikunamarmeladia, käännä puolikuun mallisiksi ja painele reunat kiinni. Voitele rikotulla kananmunalla ja ripottele pinnalle hieman sokeria ja kanelia.

Paista 225°C:ssa uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.

Tarjoa lämpiminä!

Kuva ja resepti: Hellapoliisi

Savuporo-juustotortut

Semper kuva 2Suolaiset suosikkitortut valmistuvat savuporosta ja juustosta.Semper

Sekoitettu rahkavoitaikina sopii myös suolaisten leivonnaisten valmistukseen. Savuporo-juustotortut voit leipoa myös puolikuun malliseksi siten, että täyte jää sisälle. Avonainen levy näyttää heti mitä täytteitä on käytetty. Nämä tortut on leikattu kukin kahteen osaan paiston jälkeen.

20 kappaletta
250 g voita tai margariinia
250 g maitorahkaa
4 dl Semper FinMix hienoa jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta

Täyte:

50 g kylmäsavustettua poronpaistileikkelettä
3 dl juustoraastetta
2 rkl sinappia

Voiteluun:

2 munaa

Mittaa huoneenlämpöinen voi ja maitorahka kulhoon ja vatkaa keskenään.

Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele taikina tasaiseksi ja anna taikinan levätä hetki kylmässä, sillä kylmää taikinaa on helpompi käsitellä.

Kaulitse FinMix-jauhoseosta apuna käyttäen muutaman millimetrin paksuiseksi levyksi. Ota torttumuotilla tai isolla juomalasilla pyöreitä kuvioita ja nosta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Hienonna kylmäsavustetut poronpaistileikkeleet veitsellä työlaudalla ja sekoita joukkoon juustoraastetta ja sinappia.

Jaa täyte torttulevyille ja paista 225°C:ssa uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.

Tarjoa lämpiminä.

Kuva ja resepti: Hellapoliisi 

Lisää aiheesta:

Kati kehitti nerokkaita täytteitä joulutortuille – Henri Alénkin ylistää: "Tämä on ihan hittikamaa!"Näillä resepteillä leivot gluteenittomat mehevän joululimpun ja maukkaan tuorejuustokakun joulupöytään! Täydellisen pehmeät korvapuustit uudella tapaa: Tätä herkkua on kokeiltava!Helpot korvapuustit, joita ei tarvitse vaivata tai kohottaa! Taikina valmistuu uuniin lämmetessä Viime hetken tarjottavat uudenvuoden juhliin – vielä ehtii!Valmista joulupöydän herkullisimmat leivonnaiset gluteenittomina – poimi reseptit!

Tuoreimmat aiheesta

Makuja