Gluteenittomat joulutortut valmistuvat helposti itse tehdystä rahkavoitaikinasta.
Rahkavoitaikina toimii loistavasti niin suolaisten kuin makeiden joulutorttujen pohjana. Taikinaa kannattaa valmistaa kerralla isompi satsi, josta riittää niin suolaisiin kuin makeisiin torttuihin.
Savuporo-juustotortut ovat pikkujouluajan herkullisia pikkusuolaisia. Niiden pariksi sopivat makeat ja mehevät viikunatortut. Jo useamman joulun hittitortut syntyvät joulun ikisuosikkimakeisista eli Vihreä kuula -marmeladeista, jotka taipuvat myös helpoiksi tähtitortuiksi.
Nappaa alta talteen herkulliset, gluteenittomat joulutorttureseptit.
Vihreä kuula -tähtitortut
20 kappaletta
250 g voita tai margariinia
250 g maitorahkaa
4 dl Semper Fin Mix Hienoa jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
10 Vihreä kuula -marmeladia
Voiteluun:
2 munaa
Pinnalle:
(tomusokeria)
Mittaa huoneenlämpöinen voi ja maitorahka kulhoon ja vatkaa keskenään.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele taikina tasaiseksi ja anna taikinan levätä hetki kylmässä, sillä kylmää taikinaa on helpompi käsitellä.
Kaulitse takina FinMix-jauhoseosta apuna käyttäen muutaman millimetrin paksuiseksi levyksi. Ota torttumuotilla kuvioita ja käännä joka toinen sakara keskelle.
Nosta tortut leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Laita pinnalle puolikas vihreä kuula. Voitele tortut rikotulla munalla.
Paista 225°C:ssa uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.
Anna jäähtyä hetki ja tarjoa!
Vinkki! Voit siivilöidä jäähtyneiden torttujen pinnalle halutessasi tomusokeria.
Kuva ja resepti: Hellapoliisi
Mehevät viikunatortut
Viikunamarmeladi maistuu joululta.Semper
Mehevät viikunatortut valmistat monikäyttöisestä sekoitetusta rahka-voitaikinasta. Kokeile myös muita paistonkestäviä marmeladeja ja saat aina erimakuiset tortut.
20 kappaletta
250 g voita tai margariinia
250 g maitorahkaa
4 dl Semper FinMix Hienoa jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
n. 100 g paistonkestävää viikunamarmeladia tai muuta marmeladia
Voiteluun:
2 munaa
Pinnalle:
1 dl sokeria
1–2 tl kanelia
Mittaa huoneenlämpöinen voi ja maitorahka kulhoon ja vatkaa keskenään.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele taikina tasaiseksi ja anna taikinan levätä hetki kylmässä, sillä kylmää taikinaa on helpompi käsitellä.
Kaulitse FinMix-jauhoseosta apuna käyttäen muutaman millimetrin paksuiseksi levyksi.
Ota pyöreällä isohkolla juomalasilla tai torttumuotilla pyöreitä kuvioita ja nosta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Laita keskelle nokare viikunamarmeladia, käännä puolikuun mallisiksi ja painele reunat kiinni. Voitele rikotulla kananmunalla ja ripottele pinnalle hieman sokeria ja kanelia.
Paista 225°C:ssa uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.
Tarjoa lämpiminä!
Kuva ja resepti: Hellapoliisi
Savuporo-juustotortut
Suolaiset suosikkitortut valmistuvat savuporosta ja juustosta.Semper
Sekoitettu rahkavoitaikina sopii myös suolaisten leivonnaisten valmistukseen. Savuporo-juustotortut voit leipoa myös puolikuun malliseksi siten, että täyte jää sisälle. Avonainen levy näyttää heti mitä täytteitä on käytetty. Nämä tortut on leikattu kukin kahteen osaan paiston jälkeen.
20 kappaletta
250 g voita tai margariinia
250 g maitorahkaa
4 dl Semper FinMix hienoa jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
Täyte:
50 g kylmäsavustettua poronpaistileikkelettä
3 dl juustoraastetta
2 rkl sinappia
Voiteluun:
2 munaa
Mittaa huoneenlämpöinen voi ja maitorahka kulhoon ja vatkaa keskenään.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele taikina tasaiseksi ja anna taikinan levätä hetki kylmässä, sillä kylmää taikinaa on helpompi käsitellä.
Kaulitse FinMix-jauhoseosta apuna käyttäen muutaman millimetrin paksuiseksi levyksi. Ota torttumuotilla tai isolla juomalasilla pyöreitä kuvioita ja nosta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Hienonna kylmäsavustetut poronpaistileikkeleet veitsellä työlaudalla ja sekoita joukkoon juustoraastetta ja sinappia.
Jaa täyte torttulevyille ja paista 225°C:ssa uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.
Tarjoa lämpiminä.
Kuva ja resepti: Hellapoliisi