Porsaankylki ja grilli ovat yksiä parhaita yhdistelmiä. Tein alkukesästä sitä BBQ-kastikkeella. Tässä Jamie Oliverin kautta inspiroitu versio, jossa kylki ensin marinoidaan, sitten grillataan ja kypsennetään loppuun uunissa. Sitä juhlavampaa, mitä suurempi pala kaupasta löytyy. Itselle tarjoutui juhannusruuhkissa vain kilonen mötikkä. Parempi, jos luut otettu pois, mutta menee niidenkin kanssa. 4,95/kg eli kalliiksi tämä harraste ei käy ja loppuliha toimii mainiosti kylmänä leikkeenä ja alkupalana. Chiliä voi pistää reippaasti, mutta maun mukaan. Sen maku miedontuu prosessin aikana.
http://blogit.mtv.fi/sivumaku/files/2012/06/IMG_3463-1024x768.jpg
Grillattua ja paahdettua porsaan kylkeä
1 kg porsaankylkeä
Marinadiin:
2 rkl oliiviöljyä
3 rkl fenkolinsiemeniä, murskattuna
1 rkl chilirouhetta tai maun mukaan
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
Viimeistelyyn:
suolaa
pippuria
0,5 dl punaviinietikkaa
2-3 oksaa tuoretta rosmariinia, lehdet nypittyinä
Tee kyljen rasvakerrokseen ristiviiltoja. Valele liha oliiviöljyllä ja ripottele päälle fenkolisiemenmurskaa, valkosipulinkynsisiivuja ja chilirouhetta maun mukaan. Anna marinoitua viileässä yön yli tai vähintään pari tuntia. Ota liha tuntia ennen grillausta huoneenlämpöön. Viritä grilli kuntoon ja grillaa lihaa aluksi rasvakerros alaspäin. Kääntele lihaa välillä ja varo, mikäli tihkuva rasva syttyy tuleen. Grillaa lihaa vartin verran, kunnes saat kauniit raidat ympäri kimpaletta.
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Aseta kylki paistoastiaan rasvapuoli ylöspäin. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita uuniin vajaaksi puoleksi tunniksi. Ota ulos ja valuta päälle punaviinietikka ja ripottele sekaan rosmariini. Paahda uunissa vielä n. 15 min. Leikkaa siivuiksi ja nauti vaikkapa rosmariinilla maustettujen, paahdettujen tai paistettujen uusien perunoiden kanssa.