Hyvä bourbon-viski on arvostettua juomaa, mutta kuten monessa muussakin asiassa, laatu vaikuttaa vahvasti myös sen hintaan.
Kokit testaavat uudessa Kitchen Hacks: How Clever Cooks Get Things Done -kirjassa tapoja, joilla saa tehtyä halvasta bourbonista maukkaampaa kotikonstein.
Halvemmankin bourbonin maun saa muutettua helposti syvemmäksi helpolla niksillä.
Resepti on helppo!
Lisää 0,75 litran pullolliseen halpaa bourbonia ruokalusikallinen kuivaa sherryä, vajaa ruokalusikallinen vaniljauutetta ja muutama tippa liquid smoke -kastiketta. Sekoita kaikki aineet keskenään ja nauti.
Kirjan mukaan vanilja tuo bourboniin tammitynnyrin makua ja liquid smoke -kastike maanläheisen maun. Yhdessä kuivan sherryn kanssa nämä ainesosat saavat halvan bourbonin muistuttamaan pitkään kypsynyttä viskiä.
Mausta tulee syvempi
Kokit testasivat lopuksi makueroa 12 vuotta vanhan bourbonin kanssa. Maku ei yltänyt kalliin bourbonin tasolle, mutta muuttui moniulotteisemmaksi.
Saattaa olla, että halvasta bourbonista ei saada yhtä pehmeän makuista kuin kalliista, mutta kannattaa muistaa tämä vinkki, mikäli kotonasi löytyy halpaa viskiä.
Lähde: Foxnews.com