Tiesitkö, että oikeanlaisen käsittelyn jälkeen vesimelonin siemenistä syntyy hyvää ja terveellistä naposteltavaa?
Vesimeloni on mehukas kesäherkku, joka maistuu etenkin kuumana kesäpäivänä. Älä kuitenkaan heitä siemeniä hukkaan, sillä ne ovat pullollaan terveellisiä ravintoaineita!
Cantaloupe-melonin ja vesimelonin siemenet voi ottaa hyötykäyttöön kurpitsansiemenien tapaan paahtamalla. Paahdettuja siemeniä voi ripotella esimerkiksi salaattiin, sosekeittoihin tai napostella sellaisenaan.
Vesimelonin siemenistä saa kuitupitoisen proteiinipommin myös idättämällä. Idätetyissä vesimelonin siemenissä on proteiinia jopa enemmän kuin kananmunassa. Niissä on myös B-vitamiinia, magnesiumia, rautaa, folaattia ja terveellisiä rasvoja.
Paahdetut meloninsiemenet
Paahda puhdistettuja siemeniä 160-asteisessa uunissa 15–30 minuutin ajan. Sekoittele siemeniä välillä ja vahdi samalla, etteivät ne pala. Halutessasi saat lisämakua lisäämällä hieman oliiviöljyä, suolaa ja muita mausteita tai kanelia ja sokeria.
Lähteet: Healthline.com, Woman's Day, Purewow
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.