Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hämmästyttävä käyttötapa vesimelonin siemenille – tätä et ole tullut ajatelleeksi!

Shutterstock
Julkaistu 14.08.2017 20:01

MTV LIFESTYLE

Tiesitkö, että oikeanlaisen käsittelyn jälkeen vesimelonin siemenistä syntyy hyvää ja terveellistä naposteltavaa?

Vesimeloni on mehukas kesäherkku, joka maistuu etenkin kuumana kesäpäivänä. Älä kuitenkaan heitä siemeniä hukkaan, sillä ne ovat pullollaan terveellisiä ravintoaineita!

Cantaloupe-melonin ja vesimelonin siemenet voi ottaa hyötykäyttöön kurpitsansiemenien tapaan paahtamalla. Paahdettuja siemeniä voi ripotella esimerkiksi salaattiin, sosekeittoihin tai napostella sellaisenaan.

Vesimelonin siemenistä saa kuitupitoisen proteiinipommin myös idättämällä. Idätetyissä vesimelonin siemenissä on proteiinia jopa enemmän kuin kananmunassa. Niissä on myös B-vitamiinia, magnesiumia, rautaa, folaattia ja terveellisiä rasvoja.

Paahdetut meloninsiemenet

Paahda puhdistettuja siemeniä 160-asteisessa uunissa 15–30 minuutin ajan. Sekoittele siemeniä välillä ja vahdi samalla, etteivät ne pala. Halutessasi saat lisämakua lisäämällä hieman oliiviöljyä, suolaa ja muita mausteita tai kanelia ja sokeria.

Lähteet: Healthline.com, Woman's Day, Purewow

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Tuoreimmat aiheesta

Makuja