Melonien siemeniä ei kannata heittää pois – superterveellistä naposteltavaa
Älä suotta heitä melonien siemeniä hukkaan. Siemenistä saa helposti terveellistä naposteltavaa.
Vesimeloni on mehukas kesäherkku, joka maistuu etenkin kuumana kesäpäivänä. Älä kuitenkaan heitä siemeniä hukkaan, sillä ne ovat pullollaan terveellisiä ravintoaineita.
Cantaloupe-melonin ja vesimelonin siemenet voi ottaa hyötykäyttöön kurpitsansiemenien tapaan paahtamalla. Paahdettuja siemeniä voi ripotella esimerkiksi salaattiin, sosekeittoihin tai napostella sellaisenaan.
Vesimelonin siemenistä saa kuitupitoisen proteiinipommin myös idättämällä. Idätetyissä vesimelonin siemenissä on proteiinia jopa enemmän kuin kananmunassa. Niissä on myös B-vitamiinia, magnesiumia, rautaa, folaattia ja terveellisiä rasvoja.
Paahdetut meloninsiemenet
Paahda puhdistettuja siemeniä 160-asteisessa uunissa 15-30 minuutin ajan. Sekoittele siemeniä välillä ja vahdi samalla, etteivät ne pala. Halutessasi saat lisämakua lisäämällä hieman oliiviöljyä, suolaa ja muita mausteita tai kanelia ja sokeria.
Lähteet: Healthline.com, Woman's Day, Purewow
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"