Klassisen lehtipihvin voi valmistaa myös itse kotona. Poimi huippukokki Hans Välimäen vinkit klassikkopihvin grillaamiseen!
Hans Välimäki kertoi Makuja.fi:n haastattelussa parhaat neuvonsa siihen, kuinka onnistua grillaamaan onnistunut lehtipihvi kotioloissa. Suomalaisille harvinaisen tutun pihvin kypsentämisessä kannattaa Välimäen mukaan olla erityisen tarkkana, sillä ohueksi nuijittu liha paistuu helposti ylikypsäksi.
– Lehtipihvin grillaamisessa grillaajan täytyy olla tarkkana. Kannattaa muistaa, että grillin täytyy olla lehtipihviä varten todella kuumana, Välimäki kertoo.
– Lehtipihvinkin kuuluu olla vähän pinkki sisältä, huippukokki jatkaa klassikkopihvin kypsyydestä.
Mausta lehtipihvi jälkimarinadilla
Perinteisen marinoinnin sijaan huippukokki suosittelee maustamaan lehtipihvin vasta paistamisen jälkeen. Lihan pintaan hierottavat marinadit tuovat ohueen pihviin mukavasti makua.
– Lehtipihviin jälkimarinadit sopivat erityisen hyvin, Välimäki kertoo.
Hyödynnä lehtipihvi salaatissa tai patongissa
Moni tarjoaa lehtipihvit sellaisenaan, mutta Välimäki suosittelee hyödyntämään lehtipihvit myös salaateissa tai patongeissa. Ohut pihvi on helppo leikata suikaleiksi, jotka sopivat loistavasti patongin väliin tai salaatin sekaan.
– Kannattaa ostaa vaikka kokonainen patonki ja paistaa kahdesta kolmeen lehtipihviä. Marinoinnin jälkeen lihat voi asetella leikatun patongin väliin. Patonki on myös helppo tarjoilla vieraille suoraan käteen, Välimäki kertoo.