Hampurilaiset ovat herkullista ja helppoa kesäruokaa, joka maistuu taatusti koko perheelle. Hellapoliisin vinkeillä grillissäsi paistuu tänä kesänä entistäkin mehevämpiä burgeripihvejä.
Huomenta Suomessa grillattiin kesän herkullisimpia burgereita. Katso resepti videolta.
Hellapoliisi Kati Jaakonen loihti Makuja.fi:lle herkullisen burgerireseptin, jonka maun salaisuus piilee pekonilla maustetussa jauhelihassa. Jotta lopputulos olisi mahdollisimman mehevä, Jaakonen kehottaa kiinnittämään huomiota muutamaan seikkaan ennen grillin sytyttämistä.
– Grillatessa kypsennettävät lihatuotteet on syytä nostaa huoneenlämpöön 30-60 minuuttia ennen kypsennystä. Liian kylmästä lihasta irtoaa kypsennysvaiheessa nestettä ja lihasta tulee tällöin kuivaa, Jaakonen vinkkaa.
– Lihaa ei pidä myöskään painella kypsennyksen aikana samasta syystä.
Vihannekset ja hyvä juusto tärkeitä elementtejä
Tässä reseptissä hampurilaisen väliin lisätään herkkusieniä ja punasipulia, mutta hampurilaisten hyvä puoli on se, että jokainen voi kasata annoksensa juuri omien makumieltymystensä mukaan.
– Burgerissa jokaisella on omat suosikkitäytteet ja siksi grillatessa voi raaka-aineet laittaa esille siten, että jokainen voi valita suosikkinsa. Tuliset kastikkeet, hyvä juusto ja tuoreet vihannekset viimeistelevät herkullisen burgerin, Jaakonen toteaa.