Huippukokki suosittelee valitsemaan kesäiseen ruokapöytään ruokakaupan pakastealtaasta ruotsinlaivojen buffetista tuttua herkkua: kuorimattomia katkarapuja.
Kuorimattomat katkaravut ovat herkkua, joka valmistuu helposti myös kotona. Hans Välimäki suosittelee valmistamaan katkaravuista valkosipulisen version savustamalla. Kalan tapaan katkaravut saavat erityisen miellyttävän maun savustamisesta
– Valitsen aina kuorimattomia katkarapuja, joita saa pakastealtaista. Ne ovat hyviä, koska ne ovat kooltaan hieman isompia, Välimäki vinkkaa.
– Katkarapujen seurana voi tarjota aiolia, Välimäki toteaa.
Savustetut katkaravut à la Hans Välimäki
kuorimattomia pakastekatkarapuja
valkosipulia oman maun mukaan
voita oman maun mukaan
sitruunaa
Laita katkaravut savustimeen kovaan savuun hetkeksi.
Kun ravut ovat valmiita, siirrä ne kattilaan. Murskaa katkarapujen joukkoon johon tuoretta valkosipulia ja sekoita joukkoon voita.
Lisää seokseen halutessasi tilliä sekä vähän sitruunaa.
Herkuttele!