Uunissa paistuvat silakkapihvit ovat nousseet suureen suosioon suomalaisten kotikokkaajien keskuudessa.
Silakan kysyntä on ollut pitkään laskussa, mutta nyt kala on alkanut taas löytää tietään kuluttajien ruokapöytään. Omaa kieltään silakan uudesta tulemisesta kertoo se, että ProKalan verkkosivuston alkuvuoden katsotuin resepti on silakkaruoka, uunissa valmistuvat silakkapihvit.
– Silakka on hyvin terveellistä ruokaa: siinä on omega-3-rasvahappoja ja D-vitamiinia. Sen lisäksi on se myös ympäristölle hyväksi: silakankalastus poistaa merestä ravinteita, jotka ovat ympäristölle haitallisia, Pro Kala ry:n toiminnanjohtaja Katriina Partanen kertoo.
LUE MYÖS: Keittiömestari paljastaa mokan, johon lähes jokainen suomalainen on sortunut – tekee suosikkiruoasta helposti "kitkerän makuista"
Silakkapihvit maistuvat kylminäkin, joten niitä kannattaa tehdä aina iso annos kerrallaan. Ruokaan saa helposti vaihtelua tuorejuustoa ja yrttejä vaihtelemalla. Myös kuullotettu sipuli tai purjo, sienet, omena, piparjuuritahna, aurinkokuivatut tomaatit tai juustoraaste sopivat ruokaan mainiosti. Vain mielikuvitus on rajana!
Mehevät silakkapihvit uunissa (4 annosta)
600 g silakkafileitä
1 tl suolaa
vähän musta- tai valkopippuria myllystä
noin 150 g maustettua tuorejuustoa tai vastaavaa
tuoretta tai kuivattua yrttiä (esim. tilliä, persiljaa, basilikaa)
Peitä uunipelti leivinpaperilla. Mausta silakkafileet suolalla ja pippurilla ja lado puolet niistä leivinpaperille. Nosta fileille nokare tuorejuustoa ja ripottele päälle valitsemasi tuorejuuston makuun sopivaa yrttiä. Nosta sopivankokoiset fileet pariksi päälle ja paina kevyesti, niin juusto leviää.
Kypsennä 200 asteessa 10–15 minuuttia.
Tarjoa peruna-palsternakkamuusin tai syksyn kasvisten kera.
Lähde: ProKala