Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Helpoin ja paras tapa valmistaa mehevät broilerin rintafileet uunissa – eikä tule kuivaa!

Broilerin rintafileistä voi saada meheviä uunissa valmistamalla voi- tai pergamenttipaperin avulla!
Broilerin rintafileistä voi saada meheviä uunissa valmistamalla voi- tai pergamenttipaperin avulla!Shutterstock
Julkaistu 02.11.2015 13:21

MTV LIFESTYLE

Broilerin rintafileistä saa valmistettua helposti meheviä uunissa. Kokeile tätä takuuvarmaa valmistustekniikkaa!

Ei enää koskaan tylsänmakuisia tai kuivia broilerin rintafileitä! Rintafileistä voi saada helposti uunissa valmistamalla meheviä ja maukkaita. Täydellisten broilerin rintafileiden valmistamiseen tarvitset vain uunivuoan, öljyä tai voita, mausteita sekä voi- tai pergamiinipaperia.

Rintafileet kuivahaudutetaan uunissa, vuokaan asetettuna ja voipaperilla hyvin peitettynä. Voi- tai pergamiinipaperi toimii uunissa ikään kuin broilerin rintafileiden nahkana, joka suojaa niitä ja estää kuivumasta. Broileri mehevöityy näin omassa liemessään.

Resepti: Mehevät broilerin rintafileet uunissa

Tässä reseptissä broilerinfileet maustetaan vain suolalla ja pippurilla, mutta voit lisätä joukkoon mielesi mukaan erilaisia yrttejä tai muita mausteita.

Ainekset:
Voita tai oliiviöljyä
Haluamasi määrä broilerin rintafileitä
suolaa ja pippuria
(haluamiasi yrttejä tai mausteita)

Tarvikkeet:
Uunivuoka
Voi- tai pergamiinipaperia
Paistolämpömittari

Valmistusohjeet:

1. Esilämmitä uuni 200-asteiseksi ja jätä uuniritilä keskitasolle. Voitele uunivuoka voilla tai öljyllä. Voitele myös voi- tai pergamiinipaperin toinen puoli. Tämä estää broilerin rintafileiden tarttumisen.

2. Esivalmistele broilerin rintafileet: Taputtele fileet kuiviksi esimerkiksi talouspaperilla. Levitä fileiden pintaan sen jälkeen hieman voita tai öljyä. Ripottele päälle suolaa, pippuria ja mahdollisia muita haluamiasi mausteita.

3. Siirrä broilerin rintafileet uunivuokaan niin, että ne eivät ole aivan kiinni toisissaan. Voit halutessasi laittaa vuokaan myös esimerkiksi sitruuaviipaleita ja tuoreita yrttejä. Peitä fileet lopuksi voi- tai pergamiinipaperilla niin, että voideltu puoli osuu fileisiin. Painele paperin reunat vuoan reunustaa pitkin, hieman fileiden alle niin, että kaikki fileet ovat varmasti peitettynä ja hyvässä "paketissa".

4. Anna rintafileiden kypsyä uunissa, kunnes rintafileiden sisälämpötila on 74 astetta. Käytä apunasi paistolämpömittaria. Kypsyminen kestää noin 30-40 minuuttia, mutta paistolämpömittaria kannattaa alkaa seuraamaan jo 20 minuutin kypsymisen jälkeen.

5. Tarjoile broilerin rintafileet esimerkiksi riisin kera.

Lähde: Thekitchn

Lisää aiheesta:

Näin valmistat helpot "mökkiranskalaiset" – täydellisiä dippaamiseen!Nyt on helppo kanaruoka! Nopea panerointi broilerinfileille ja vain vähän aineksia: "Koko perhe palvoo"Supersimppeli broileriruoka! Jopa leivittäminen tehty mahdollisimman helpoksi: "Vastustamattomia broilerinfileitä, joita koko perhe palvoo"Varma tapa saada mehukasta broileria: Tämä simppeli kikka ennen rintafileiden paistoa estää kuivumisenUskomattoman mehukasta broilerin rintafilettä – nerokas suolakikka takaa onnistuneen lopputuloksen Broilerin rintafileet uunissa: 20 minuutin superhelppo resepti takaa mehevän lopputuloksen
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • Eilen17:44
    Jouluruoka

    Piparit airfryerissa – superhelppo ohje!

  • Eilen09:04
    Joulukinkku

    Kuinka kauan joulukinkku säilyy? Martat: Tämä on ehdoton takaraja

  • 13.12.17:32
    Leipä

    Vappu Pimiän saaristolaisleipä on hitti: "Maailman helpoin tehdä"

  • 13.12.13:55
    Joulu

    Tähtiankkurit joutuivat tukalaan paikkaan oudossa kisassa – näin siinä kävi

  • 13.12.08:33
    Jouluruoka

    Jouluruoat, jotka kannattaa tehdä jo nyt!