Helppo arkiruoka alle puolessa tunnissa: "Näin maukkaita lihapullia et ole vielä syönyt"
Tuntuuko, että viikosta toiseen pöydässä pyörivät aina samat reseptit? Arjen kiireiden keskellä ruoka halutaan useimmiten pöytään helposti ja nopeasti. MTV:n toimitus paljastaa parhaat arkiruokareseptinsä, jotka syntyvät alle puolessa tunnissa.
Perinteiset lihapullat maistuvat suomalaisille vuodesta toiseen, mutta välillä niitä kannattaa kokeilla myös hieman uudenlaisella twistillä. Thaimaalaiset kanapullat valmistuvat broilerinjauhelihasta alle puolessa tunnissa! Kyseessä on Vappu Pimiän resepti, jota toimittaja Petra Tuominen hyödyntää kotikeittiössään.
Makuja.fi:n uudessa juttusarjassa esitellään MTV:n toimituksen suosikki-arkiruokareseptejä, jotka on helppo ja nopea valmistaa.
– Näiden lihapullien ainesosalista saattaa kuulostaa monimutkaiselta tavallisiin pulliin verrattuna, mutta kun kastikkeet ja mausteet löytyvät jo valmiiksi jääkaapista, on resepti todella helppo toteuttaa. Ainekset vain sekoitetaan ja pullat paistetaan pannulla! vinkkaa MTV:n Makuja.fi-ruokasivuston toimittaja Petra Tuominen.
Alkuperäinen resepti on Vappu Pimiän käsialaa ja se on julkaistu Vapun reseptikirja 2 -teoksessa (Cozy Publishing 2015).
Thaimaalaiset kanapullat voi nautiskella esimerkiksi riisin tai nuudeleiden kera. Niiden kylkeen valmistetaan helppo kastike majoneesista ja srirachasta.
– Lihapullista voi tehdä myös superhyviä leipiä. Puolita pullia paahdettujen patonginpalojen väliin, levitä hieman sriracha-majoneesia mukaan ja lisää täytteitä, esimerkiksi kurkkua ja salaattia.
– Teen thaimaalaisia kanapullia aina, kun pitää keksiä jotain nopeaa, helppoa ja maistuvaa. Näin maukkaita lihapullia et ole vielä syönyt!
Helpot thaimaalaiset kanapullat
400 g broilerinjauhelihaa
2 rkl kalakastiketta
2 rkl soijakastiketta
1 kananmuna
0,5 dl korppujauhoja
1 limen mehu puristettuna ja kuori raastettuna
1 valkosipulinkynsi pilkottuna
1 sipuli silputtuna
(1 chili silputtuna tai hieman chilijauhetta)
1 nippu korianteria silputtuna
mustapippuria myllystä
öljyä paistamiseen
Lisäksi:
1 dl majoneesia
1 rkl sriracha-kastiketta
Sekoita lihapullan ainekset kulhossa, pyörittele pulliksi tai pihveiksi ja paista pannulla! Tarjoile sriracha-majoneesin ja muiden haluamiesi lisukkeiden kera.
Juttua korjattu 9.10.2017 klo 13.32: Lisätty tieto siitä, että resepti on alun perin Vappu Pimiän.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"