Lihapaketin sisältö aiheutti vilkkaan keskustelun sosiaalisessa mediassa. Mitä oikeastaan on possun pataliha?
Facebookin suositussa keskusteluryhmässä nousi tällä viikolla esiin kysymys koskien erästä lihatuotetta. Ryhmässä ihmeteltiin Atrian pataliha-paketin tuoteselostusta.
– Mitä ruhonosaa on pataliha ja miksei sitä kerrota pakkauksessa eikä nettisivuilla? Yleensä aina löytyy tieto ruhonosasta vähintään jollain pikkupräntillä.
Moni keskusteluun osallistunut arveli patalihan ruhonosien vaihtelevan, minkä vuoksi tuotepakkauksessa ei ole tarkemmin kerrottu sisällöstä. Keskustelussa myös veikattiin patalihan sisältävän sitkeämpiä ruhonosia, jotka vaativat pidemmän haudutuksen ja sopivat näin ollen pataruokiin.
Lue myös: Kuinka kauan jauheliha säilyy pakastimessa?
Mistä pataliha on valmistettu?
Atrian nettisivuilla kerrotaan, että possun pataliha on suomalaista viljaporsaan lihaa reiluina kuutioina. Atrian mukaan nämä lihakuutiot soveltuvat monenlaisten pataruokien valmistukseen.
Mutta mistä ruhonosasta tuote on sitten valmistettu? Tiedustelimme asiaa Atrialta.
– Possun patalihaan käytetään possun etupään isoista lihaksista niskaa tai lapaa, jotka ovat rasvapitoisuudeltaan samalla tasolla ja sopivat pitkään haudutettaviin pataruokiin, Atrian tuoteryhmäpäällikkö Eeva Juva kertoo MTV Uutisille.
Porsaan niska tunnetaan myös nimellä kassler ja se soveltuu käytettäväksi muun muassa nyhtöpossuun sekä muihin pitkän kypsennyksen ruokalajeihin. Lihatiedotuksen mukaan lapa sopii isoina paloina uunipaistiksi, kuutioina karjalanpaistiin ja viipaleina ja suikaleina muihin uuni- ja pataruokiin.
Lue myös: Mahtava liharuoka on hitti vuodesta toiseen – milloin söit viimeksi?
Katso myös: Marttojen lihapäätös herättää vastarintaa
3:45Kun Martat kertoivat helmikuussa 2025 päätöksestään luopua lihasta tilaisuuksissaan, monet hermostuivat.