Helppo tapa saada erityisen hyvää kaurapuuroa – oletko jo testannut?
Oletko jo kokeillut kaurarouhepuuroa?
Hyvän kaurapuuron valmistamiseen on olemassa monenlaisia kikkoja. MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla on aiemmin vinkattu, miten perinteisistä kaurahiutaleista saa tehtyä parasta puuroa ikinä.
The Kitchn -ruokasivustolla muistutetaan nyt, että kaurahiutaleet eivät suinkaan ole ainoa raaka-ainevaihtoehto maittavaan kaurapuuroon.
Kaurarouheista erityisen hyvää kaurapuuroa
Oletko koskaan kokeillut kaurarouhepuuroa? Ruokatoimittaja Faith Durand kuvailee kaurarouhepuuroa kermaiseksi ja herkulliseksi.
– Kaurarouheen kypsyminen vie hieman enemmän aikaa kuin kaurahiutaleiden, mutta se ei ole ongelma. Valmistele puuro edellisenä iltana ja saat aamulla nopeasti kaurapuuroa – lämmittäminen vie vain muutaman minuutin.
Myllyn Parhaan mukaan steel cut -kaura eli leikattu kaura tai kaurarouhe saadaan aikaan leikkaamalla kokonainen kauranjyvä rouheeksi. Rouheisen rakenteen ansiosta valmiissa puurossa on enemmän purutuntumaa kuin perinteisessä kaurahiutalepuurossa.
Perinteisen kaurahiutalepuuron uudelleenlämmittäminen ei välttämättä ole hyvä idea, sillä ruokalajin koostumus muuttuu helposti tahmaisen limaiseksi. Kaurarouhepuuro ei sen sijaan lämmittämisestä pahastu, joten sitä kannattaakin keittää isompi satsi kerralla.
– Minä laitan 2,5 desiä kaurarouhetta, joka riittää 3–5 puuroannokseen, ruokatoimittaja Durand vinkkaa.
Lue myös: Katin "sentinvenyttäjän puuro-ohje" kannattaa ottaa talteen: "Pakasteen aarteista helposti"
Kaurarouhepuuro
Aloita kaurarouhepuuron valmistaminen jo edellisenä iltana, niin saat aamulla nopeasti puuroa.
1 tl voita
2,5 dl kaurarouhetta
7,5 dl vettä
Ripaus suolaa
(2,5 dl maitoa)
Laita voi isoon kattilaan kuumenemaan keskilämmölle. Paahda kaurarouhetta kattilassa muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon vesi ja suola. Anna kiehahtaa.
Sammuta liesi ja peitä kattila kannella. Jätä kaurarouhepuuro yöksi kattilaan.
Lämmitä puuro kattilassa seuraavana aamuna. Lisää joukkoon halutessasi maitoa, jos haluat puurosta hieman kermaisempaa koostumukseltaan.
Lähteet: The Kitchn, Myllyn Paras
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa