"Jos välttelet vaaleaa vehnää, ei seuraavasta painajainen pahemmaksi muutu", toteaa keittiömestari Henri Alén tuoreessa keittokirjassaan Arkiruokaa ja makumuistoja (Readme 2019) pastareseptistään.
Jos olet hyvän pastan ystävä, etkä kavahda ylimääräisiä hiilihydraatteja, tämä Henri Alénin syntinen pastaresepti on sinulle.
" Vaikka olen ollut kokkina yli 20 vuotta, on minullakin haaste. Arkiruoka. Lasittunut katse työpäivän jälkeen, ostoskori kädessä, huutava nälkä. Tilanteesta on luovuus ja ruoanlaiton ilo kaukana. Aloin miettiä, miten voisin värittää arjen harmautta kotikeittiössä ja tuoda sinne iloa ja makua – makua, joka olisi saatavilla helpoista aineksista kukkaroa kurittamatta. Siitä syntyi tämä kirja."
Alén paljastaa tuoreessa arkiruokaan keskittyvässä keittokirjassaan lempireseptiensä taustat ja salat. Yksi kokin suosikeista on syntinen leipäpasta.
– Pelkkää valkoista vehnää, mutta ah, niin hyvää! Alén toteaa.
Someaktiivina tunnettu Alén on joskus jakanut leipäpastan reseptin myös Twitterissä.
Nerokas resepti syntyi, kun jääkaappi ammotti tyhjyyttään
Kokin mukaan syntinen resepti syntyi, kun hän oli juuri palannut lomareissulta kotiin ja kaikki ainekset oli jääkaapista loppu.
– Epätoivo iski. Sitten huomasin pöydällä olevan leivänkäntyn ja valkosipulit. Siitä se idea sitten lähti. Ruoan jujuksi kehkeytyi valkosipulin ja chilin makua imeneet rapeat leivänpalat. Vähän raaka-aineita, mutta paljon rakkautta.
Alén muistuttaa kirjassaan, että tähän reseptiin ei kannata käyttää täysjyvämakaronia. Keittiömestari suosittelee sen sijaan panostamaan hyvänlaatuiseen spagettiin.
Katso resepti: Henri Alénin syntinen leipäpasta
***
Näin keität spagetin oikein, keittiömestari Pekka Terävä paljastaa parhaan kikan:
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.