Katso, millainen on huippukokki Henri Alénin kauppalista, ja opi tekemään ruokakaupassa entistä järkevämpiä valintoja.
Ruokaostosten tekeminen on joskus helpommin sanottu kuin tehty, sillä laajoista valikoimista voi olla vaikea tunnistaa niitä raaka-aineita, joista on helppo loihtia arkiruokaa useammalle päivälle. Makuja.fi kysyi huippukokki Henri Alénilta, millaisia raaka-aineita hän itse hankkii ruokakaupasta.
Arkiruoan yksinkertaiset peruspilarit
Vuoden keittokirja -teoksen (Readme, 2015) juuri julkaissut Henri Alén puhuu hyvän ja yksinkertaisen arkiruoan puolesta. Tästä syystä hän ei laadi arkena itsekään pitkiä kauppalistoja, vaan luottaa tiettyjen perusraaka-aineiden toimivuuteen.
Kun jääkaapin ja keittiön kuivakaapin peruspilarit ovat kunnossa, on arkena helppo koota monipuolisia aterioita ostamalla kaupasta vain esimerkiksi lihaa, kanaa tai kalaa. Kun pitää huolen siitä, että tiettyjä raaka-aineita löytyy aina omasta keittiöstä, voi lieventää myös arkiruoan aiheuttamaa mahdollista stressiä.
– Nämä ovat ne raaka-aineet, joista pystyn jo yhden lisäraaka-aineen ostamalla varioimaan tosi monta ruokaa, Alén toteaa.
Henri Alénin kauppalista:
– tomaattimurskaa
– kikherneitä
– säilykepaprikaa
– sipulia
– valkosipulia
– muutama peruna
– porkkanoita
– oliiviöljy
– pippuri
– suola