Broilerista tehdyt ranskalaiset saapuivat aiemmin tänä vuonna myös Suomen markkinoille Burger King -ketjun alettua myydä ranskanperunoiden ohella myös kanaranskalaisia.
Perunattomat, hitiksi nousseet kanaranskalaiset on helppo tehdä kotikeittiössä. Käytännössä kyse on leivitetyistä ja uppopaistetuista kanafileenpaloista.
Kanaranskalaisia varten tarvitset broilerin rintafileetä pitkulaisiksi siivuiksi leikattuna, jauhoja, cayennepippuria, suolaa sekä valkosipuli- ja sipulijauhetta. Lisäksi tarvitset kananmunia, pankojauhoja ja paistoöljyä.
Kieritä broilerinpalat ensin jauho-mausteseoksessa, jotta ne saavat makua pintaansa. Käytä lihat sen jälkeen kananmunassa ja viimeiseksi karkeissa pankojauhoissa. Uppopaista broilerit öljyssä rapeiksi ja kypsiksi kanaranskalaisiksi. Nauti lämpimänä.
Katso tarkat ohjeet videolta!
Lähde: Huffington Post