Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Friteeratut juustotäytteiset kanafileet

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä ruoassa on hieman puuhastelemista, mutta ah, miten hyvää siitä tuleekaan. Kotiväkesi tai ruokavieraasi ihastuvat keittotaitoihisi, kun he leikkaavat rapeaa, kullanruskeaksi rasvakeitettyä kananpoikaa ja sulanut juusto valuu ulos...

Neljälle

  • 4 isoa broilerin rintafileetä
  • 100 g emmentaljuustoa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 1 iso muna
  • 1 dl korppujauhoa
  • öljyä friteeraukseen

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita ja vihanneksia

Valmistusohje

1. Leikkaa juusto neljäksi tangoksi. Mausta broilerifileet suolalla ja pippurilla. Leikkaa viilto jokaisen fileen sivuun ja työnnä juusto taskuun, kiinnitä cocktailtikulla.

2. Paneroi eli leivitä fileet ensin jauhoissa, siten vatkatussa munassa ja lopuksi korppujauhoissa. Pane leivitetyt fileet jääkaappiin joksikin aikaa, jotta panerointi kiinnittyy kunnolla.

3. Kuumenna friteerausöljy 190-asteiseksi. Friteeraa eli keitä fileet kullanruskeiksi ja valuta ne talouspaperin päällä ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Kanafilee