Friteeratut juustotäytteiset kanafileet
Tässä ruoassa on hieman puuhastelemista, mutta ah, miten hyvää siitä tuleekaan. Kotiväkesi tai ruokavieraasi ihastuvat keittotaitoihisi, kun he leikkaavat rapeaa, kullanruskeaksi rasvakeitettyä kananpoikaa ja sulanut juusto valuu ulos...
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4 isoa broilerin rintafileetä
- 100 g emmentaljuustoa
- suolaa ja valkopippuria
- 1 dl vehnäjauhoa
- 1 iso muna
- 1 dl korppujauhoa
- öljyä friteeraukseen
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita ja vihanneksia
Valmistusohje
1. Leikkaa juusto neljäksi tangoksi. Mausta broilerifileet suolalla ja pippurilla. Leikkaa viilto jokaisen fileen sivuun ja työnnä juusto taskuun, kiinnitä cocktailtikulla.
2. Paneroi eli leivitä fileet ensin jauhoissa, siten vatkatussa munassa ja lopuksi korppujauhoissa. Pane leivitetyt fileet jääkaappiin joksikin aikaa, jotta panerointi kiinnittyy kunnolla.
3. Kuumenna friteerausöljy 190-asteiseksi. Friteeraa eli keitä fileet kullanruskeiksi ja valuta ne talouspaperin päällä ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka