Vaihda nahaton broilerin rintafilee nahalliseen versioon, niin saat taatusti mehevämmän lopputuloksen.
Luuttomat ja nahattomat broilerin rintafileet ovat monelle suomalaiselle tuttua arkiruokaa. Ne nautitaan usein sellaisenaan, maustettuna ja paistettuna riisin kera tai esimerkiksi pilkottuna erilaisissa wokeissa ja padoissa.
Broilerin rintafileistä voi kuitenkin olla kokatessa hankala saada meheviä. Alhaisen rasvapitoisuutensa vuoksi ne kuivuvat helposti pannulla.
Amerikkalaisella keittiömestarilla on kuitenkin tähän helppo ratkaisu. Disneylandin ravintolamaailmassa vastaavana keittiömestarina työskentelevä kokki Chris Faulkner suosittelee ostamaan broilerin rintafileet aina nahallisina.
– Kypsennä rintafileet nahan kanssa ja poista nahka vasta kypsennyksen jälkeen, niin broileri pysyy mehevämpänä.
Fileitä kannattaa myös liottaa maustetussa suolavedessä ennen kypsentämistä. Faulkner itse valmistaa suolaliemen sitruunamehusta, appelsiinimehusta, suolasta, chilistä, timjamista, valkosipulista, laakerinlehdistä sekä viipaloiduista sitruunoista, limestä ja appelsiinista.
Lähde: Popsugar
***
0:31