HS: Vuoden punaviinille hurja suosio – loppui heti Helsingin Alkoista
Vuoden viiniksi valittu punaviini myytiin Helsingissä loppuun hetkessä, kertoo Helsingin Sanomat.
Viini-lehden valitsemat Vuoden viinit saivat tänäkin vuonna odotettua huomiota Alkoissa, kun tunnustuksen saanut punaviini myytiin hetkessä loppuun.
TIESITKÖ? Viini-lehden Vuoden viinit valittiin tänä vuonna jo 12. kerran.
Tulokset julkistettiin – viini loppui Alkoista
Vuoden punaviiniksi valikoitui vuonna 2015 Luigi Bosca Cabernet Franc 2011 Argentiinan Mendozasta. Pian tulosten julkistamisen jälkeen viini myytiin loppuun helsinkiläisistä Alkoista.
Vuoden viiniksi valittua punaviiniä kuvaillaan tuoksultaan tummasävytteiseksi ja kypsän marjaiseksi. Maku on arvioiden mukaan maanläheinen, tiivis ja syvä. Kokonaisuus jättää pitkään suussa viipyvän jälkivaikutelman, joka kuivattaa hieman suuta. Viini sopii tarjoiltavaksi yksinkertaisten, medium-kypsien tummien liharuokien tai riistan kanssa.
Helsingin Sanomat kertoo, että Vuoden punaviiniä omaan viinikaappiinsa kaipaavien ei kuitenkaan kannata menettää toivoaan: tuotetta saadaan lisäerä Alkoihin vielä ennen joulua.
Vuoden parhaaksi valkoviiniksi Viini-lehti valitsi Trimbach Pinot Gris Réserve 2012 -viinin Ranskan Alsacesta. Jää nähtäväksi, ennätetäänkö Vuoden valkoviinikin myydä loppuun ennen hyllyjen täydentämistä.
Lähde: Helsingin Sanomat
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka