Huikea niksi: Näin kuorit perunat ilman kuorimaveistä – muutamassa sekunnissa
Perunoiden kuorimiseen on keksitty näppärä niksi. Tällä niksillä voit säästää aikaa esimerkiksi perunamuusia valmistaessa.
Vaikka perunoiden kuoriminen kuorimisveitsellä onkin suhteellisen kätevää, vie se aina oman aikansa, jos perunoita on kuorittavana kilotolkulla. Perunoita voi kuitenkin kuoria myös käyttämällä yhdistelmää ripeitä veitsen viiltoja, kulhollista kylmää vettä sekä paljaita käsiä.
Perunankuorimisniksi
Keitetyn perunan saa kuorittua tällä kikalla vain muutamassa sekunnissa. Viillä terävällä veitsellä viilto perunan ympäri, mutta älä tee viillosta liian syvää. Keitä viilletyt perunat kuorineen aivan normaalisti.
Kun perunat ovat kypsiä, kaada keitinvesi pois ja siirrä keitetyt perunat kulholliseen jääkylmää vettä. Puristele ja pyörittele jäähtyneitä perunoita varovaisesti sormissasi ja kuoren pitäisi irrota kuin taikaiskusta.
Tämä kikka on hyödyllinen varsinkin silloin, kun perunoita tarvitsee keittää ja kuoria suuria määriä työläitä perunaruokia varten. Voit säästää keittiössä useita tunteja esimerkiksi juhlapyhien ruoanlaitossa, kun perunoiden kuorimiseen ei tarvitse uhrata paljoa aikaa.
Lähde: Sunset
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"