Vaikka uuniperunat ovatkin melko helppotekoista ruokaa, niiden valmistuksessa moni asia voi mennä mönkään. Seuraavat tyypilliset virheet välttämällä lautasellesi päätyy joka kerta yhtä suussa sulava lopputulos.
VIDEO: Katso videolta arkiruokaklassikko perunamuusin resepti.
Delish-sivuston mukaan moni kotikokkaaja sortuu uuniperunoita valmistaessaan virheisiin, jotka johtavat helposti mauttomaan ja raakaan lopputulokseen.
Seuraavat virheet välttämällä herkullinen lopputulos on taattu.
1) Et pese perunoita huolellisesti
Jos et halua pistellä poskeesi ikävästi hampaissa narskuvaa multaa, pese perunat huolellisesti ennen valmistusta.
2) Jätät perunat kuivaamatta
Perunoiden kuoret ovat täynnä makua, ja mitä rapeampi kuori on, sitä enemmän mielesi tekee syödä peruna kuorineen. Rapea kuori syntyy, kunhan perunan muistaa kuivata huolellisesti pesun jälkeen.
3) Et käytä öljyä
Tämä yksinkertainen työvaihe unohtaa monelta. Vaikka moni kotikokkaaja laittaa perunat uuniin sellaisenaan, oliiviöljyn käyttäminen johtaa entistä herkullisempaan lopputulokseen.
Sivelemällä perunat ennen uuniin laittoa öljyllä, kuoriin saadaan sekä makua että rapeutta.
4) Unohdat mausteet
Uuniperunoiden ja ranskalaisten maustamisessa on paljon samaa. Lisää uuniperunoiden pinnalle ennen uuniin laittoa suolaa ja pippuria makumaailman syventämiseksi.
5) Et pistele perunoihin reikiä
Jos et pistele perunoihin reikiä ennen uuniin laittoa, perunat kirjaimellisesti räjähtävät. Reikien pistely auttaa höyryä pakenemaan perunoista ja pitämään perunat kasassa.
6) Käytät liian korkeaa lämpötilaa
Jos kypsennät perunat liian kuumassa uunissa, kuten 200 asteessa, perunoiden pinta kypsyy nopeasti, mutta sisus voi samaan aikaan jäädä raa’aksi. Uuniperunoiden valmistaminen vaatii malttia, ja paras lopputulos syntyykin, kunhan maltat kypsentää perunoita miedolla lämmöllä vähintään puolentoista tunnin ajan.
Poimi tästä talteen uuniperunoille sopivien katkarapu- ja broileritäytteiden reseptit.
Lähde: Delish