Liharuokien kokkaaminen on taitolaji, sillä hyväkin liha kuivahtaa väärissä käsissä. Tällä niksillä teet vähärasvaisesta lihasta erityisen maukasta.
Real Simple -sivusto vinkkaa hyödyntämään maustettua suolavettä kanan, kalkkunan ja lihan valmistamisessa. Suolavedestä imeytyy lihaan makua ja mehevyyttä, jolloin liha ei kuivahda valmistettaessa.
Liha upotetaan alta löytyvän ohjeen mukaisesti suolaveteen ennen valmistusta
Suolavesi:
Valmista suolavesi seuraavalla kaavalla: Sekoita 2,3 dl vettä 2 tl suolaa, 1 tl sokeria, puolikas laakerinlehti, 1/4 tl mustapippuria ja anna seoksen kiehahtaa pannulla. Lisää tämän jälkeen hieman yli 7 desilitraa jääkylmää vettä, jotta seoksesta tulee huoneenlämpöistä. Tällä reseptillä saat noin litran verran suolavettä.
Jos haluat maustaa lihaa, kokeile esimerkiksi sitruunan kuorta, tuoreita yrttejä tai vaikkapa kanelitikkuja suolaveden mausteena.
Valmistusajat:
- 6–9 kilon kalkkuna: vettä 7,6 litraa, liota veteen 12–14 tunniksi
- 5–6,5 kilon kalkkuna: 3,7 litraa vettä, liota 12 tuntia.
- Kokonainen kana: 2 litraa vettä, 6–8 tuntia.
- Kaksi paksua porsaankyljystä: litra vettä, 2–4 tuntia.
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.