Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Parsakaali kannattaa valmistaa näin – tulee taivaallisen hyvää!

Parsakaali
Paahda parsakaalista täydellistä ruokatoimittajan kikalla!Shutterstock
Julkaistu 07.03.2025 07:43

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Uunissa paahdetuista parsakaaleista saa ruokatoimittajan kikalla entistä parempia!

Uunissa paahdettu parsakaali on mainio kasvislisuke arkiselle tai hieman juhlavammallekin aterialle. 

– Aina, kun tarvitsen helppoa kasvislisuketta, teen paahdettua parsakaalia, kirjoittaa The Kitchn -ruokasivuston ruokatoimittaja Jan Valdez.

Lue myös: Saran tarjouslöytö olikin parsakaalipainajainen

"Salaisuuteni täydelliseen paahdettuun parsakaaliin"

Uuniparsakaalia saa helposti varioitua erilaisilla mausteseoksilla ja kastikkeilla, jolloin kasvislisuke ei kyllästytä koskaan. Valdezilla on myös kikka, jolla hän saa parsakaalin maistumaan erityisen hyvältä.

– Salaisuuteni täydelliseen paahdettuun parsakaaliin on pellin esilämmittäminen uunissa!

Ruokatoimittajan mukaan kuuma pelti saa parsakaalin kukinnot karamellisoitumaan paremmin uunissa, jolloin niiden makukin paranee.

Uuni laitetaan pellin kanssa lämpenemään 220 asteeseen. Sillä välin parsakaali pilkotaan kukinnoiksi ja pyöritellään oliiviöljyssä. Mausteeksi riittää suola ja pippuri. Parsakaalia paahdetaan sitten uunissa noin 13–15 minuuttia.
Jos haluaa entistäkin paremman makuelämyksen, voi parsakaalille valmistaa vielä misovoin.

Misovoi parsakaalille

2 rkl voita
2 tl misotahnaa
1 tl sitruunankuorta raastettuna
1 tl sitruunamehua
chilihiutaleita

Sekoita pehmennyt voi muiden ainesten kanssa. Heitä voin joukkoon uunissa paahdetut, lämpimät parsakaalit ja anna misovoin sulaa kastikkeeksi. 

Katso myös: Tällä kikalla saat parsakaalista keitettynä parasta

0:48imgNäin keität parsakaalin.

Lue myös: Pirjon kaalilaatikko on superhitti! Tällä mausteella "tulee erityisen hyvää"

Lähde: The Kitchn

Tuoreimmat aiheesta

Kasvikset