Näillä vinkeillä paistat pekonin onnistuneesti joka kerta!
Simplicity and a Starter -ruokasivustoa pyörittävä yhdysvaltalainen ruokavaikuttaja McKenna Pulda kertoo vinkkinsä pekonin paistamiseen.
Paras väline pekoninpaistoon on Puldan mukaan valurautapannu. Valurautaisella pannulla liha paistuu tasaisesti, ja tuloksena on kaunis ruskistunut pinta ja rapeat reunat.
Ei kylmää pekonia kuumalle pannulle
Valurautapannua käytettäessä on kuitenkin Puldan mukaan syytä ottaa huomioon pekonin lämpötila.
– Yksi yleisimmistä virheistä on laittaa pekoni suoraan jääkaapista kuumalle valurautapannulle.
Pulda kertoo pekonin rasvan pysyvän kylmänä pidempään kuin lihapalan muut osat, ja siksi hän neuvookin jättämään pekonin huoneenlämpöön noin viideksitoista minuutiksi ennen paistoa.
– Jos pekonin paistaa jääkaappikylmänä, tuloksena voi olla epätasaisesti paistunut pinta, jossa rasva on koostumukseltaan kumista ja loput pekonista palanutta.
Lue myös: Suomessa keksittiin täysin uudenlainen pekoni
Älä paista liian kuumalla pannulla
Myös liian korkealla lämpötilalla voit mokata pekoninpaiston.
– Pekoni kutistuu ja painuu kasaan jos pannun lämpötila on liian korkea. Suosittelen paistolämpötilaksi matalaa keskilämpöä, Pulda neuvoi blogissaan.
Tärkeää on Puldan mukaan myös jättää pekoniviipaleiden väliin hieman tilaa pannulla. Jos pekonit paistuvat päällekkäin, paistuvat ne helposti epätasaisesti.
Katso myös: Näin pekonipaketille kannattaa tehdä ennen kuin käytät pekonin
0:25Katso videolta pekonivinkki!
Lue myös: Harri Syrjänen lisää pekoniin yhden ainesosan – lyömätön lopputulos!
Lähde: NY post