Kesiä tulee ja menee, mutta grillaus on ikuista. Ei sen puoleen, ilmoja pitelee yhä mainiosti vaikka millaisiin grillikekkereihin. Siispä simppeli japanilaishenkinen varrasresepti, jonka voi kypsentää niin grillissä kuin pannullakin. Toimii mainiona osana japsityylistä ateriaa, mutta myös vaikka näiden vietnamilaistyylisten lihapullavartaiden kera, jotka grillasin samalla. Lisukkeeksi vaikka riisiä tai salaattia. Itse laitoin oman maan kyssäkaalia ja kaupan uutta hauskaa wasabirucolaa.
Japanilaishenkiset kanavartaat
400 g broilerinrintaa (luutonta)
3 rkl soijakastiketta
2 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl miriniä
pieni ripaus sokeria
1 tl seesamiöljyä
bambutikkuja
Leikkaa broilerinrinta peukalonpään kokoisiksi palasiksi. Sekoita ainekset broileria lukuun ottamatta sekaisin. Laita broileripalat mukaan ja sekoita. Laita jääkaappiin marinoitumaan vähintään pariksi tunniksi tai vaikka yön yli.
Liota bambutikkuja vedessä tunti. Pujota broileripalat vartaisiin. Kuumenna grilli tai pannu ja iske vartaat tulille (lorauta pannulle ensin hiukan kasviöljyä). Grillaa tai paista käännellen joka kyljelle 8 minuuttia tai kunnes liha on kypsää, mutta ei kuivaa. Iske tarjolle.