Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Intialainen kebab

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Vartaassa grillaaminen on Intiassa suosittua. Siellä vartaista nautitaan pikkusuolaisena tai välipalana. Ne voidaan valmistaan itse tai ostaa valmiina katukeittiöstä. Tarjoa vartaat lämpiminä salaatin ja jogurttikastikkeen tai luonnonjogurtin kera. Voit myös leikata jauhelihatangot paloiksi ja käyttää pitaleipien täytteeksi salaatin, tomaattiviipaleiden ja sipulirenkaiden kera.

4 annosta

  • 500 g naudan tai lampaan jauhelihaa
  • 1½ sipuli
  • 1 hienonnettu vihreä chilipalko
  • 2 rkl tuoretta hienonnettua inkivääriä
  • 1½ tl garam masala -mausteseosta
  • 1 tl punaista chilipippuria
  • 1 rkl suolaa (tai maun mukaan)

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 275 asteeseen (grillivastus) tai sytytä tuli hiiligrilliin. Halkaise chilipalko, poista siemenet ja hienonna palko. Kuori ja hienonna sipulit ja inkivääri. Pane kulhoon ja sekoita joukkoon jauheliha, hienonnettu chilipalko, garam masala, chilipippuri ja suola. Sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta 8-10 pyörykkää.

2. Pujota paksuihin metallivartaisiin yksi pyörykkä kuhunkin ja muotoile taikina vartaiden ympärille sormin noin 15 cm pituisiksi, yhtä paksuiksi tangoiksi. Pane vartaat uunipannulle tai grillaa hiiligrillissä.

3. Grillaa vartaita uunissa noin 5 minuuttia välillä käännellen. Älä kypsennä liikaa, etteivät vartaat kuivu. Varras on kypsä, kun se ei tunnu pehmeältä haarukalla painettaessa. Voit myös paistaa vartaat paistinpannulla.

Tuoreimmat aiheesta

Lammaslihapullat