Intialainen kebab

Vartaassa grillaaminen on Intiassa suosittua. Siellä vartaista nautitaan pikkusuolaisena tai välipalana. Ne voidaan valmistaan itse tai ostaa valmiina katukeittiöstä. Tarjoa vartaat lämpiminä salaatin ja jogurttikastikkeen tai luonnonjogurtin kera. Voit myös leikata jauhelihatangot paloiksi ja käyttää pitaleipien täytteeksi salaatin, tomaattiviipaleiden ja sipulirenkaiden kera.

4 annosta

  • 500 g naudan tai lampaan jauhelihaa
  • 1½ sipuli
  • 1 hienonnettu vihreä chilipalko
  • 2 rkl tuoretta hienonnettua inkivääriä
  • 1½ tl garam masala -mausteseosta
  • 1 tl punaista chilipippuria
  • 1 rkl suolaa (tai maun mukaan)

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 275 asteeseen (grillivastus) tai sytytä tuli hiiligrilliin. Halkaise chilipalko, poista siemenet ja hienonna palko. Kuori ja hienonna sipulit ja inkivääri. Pane kulhoon ja sekoita joukkoon jauheliha, hienonnettu chilipalko, garam masala, chilipippuri ja suola. Sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta 8-10 pyörykkää.

2. Pujota paksuihin metallivartaisiin yksi pyörykkä kuhunkin ja muotoile taikina vartaiden ympärille sormin noin 15 cm pituisiksi, yhtä paksuiksi tangoiksi. Pane vartaat uunipannulle tai grillaa hiiligrillissä.

3. Grillaa vartaita uunissa noin 5 minuuttia välillä käännellen. Älä kypsennä liikaa, etteivät vartaat kuivu. Varras on kypsä, kun se ei tunnu pehmeältä haarukalla painettaessa. Voit myös paistaa vartaat paistinpannulla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!