Joko kokeilit? Nerokas hittipuuro yhdistää kaksi aamun tärkeintä asiaa – puuroekspertti Katja: "Jakaa täysin mielipiteet"
Oletko sinä jo testannut kahvipuuroa? Siinä yhdistyy nimensä mukaisesti kaksi aamun tärkeintä herkkua. Katso videolta, miten kahvipuuro valmistuu!
Raision reseptikehityksen ja kuluttajapalvelun asiantuntija, puuroekspertti ja kokki Katja Vuorinen paljasti MTV:lle aiemmin, miten valmistetaan täydellistä kaurapuuroa. Nyt aamupuuro viedään vielä askelta pidemmälle, kahvipuuron muodossa.
Kahvipuuro yhdistää nerokkaalla tavalla aamun tärkeimmän juoman sekä ruoan. Katjan loihtima kahvipuuro maistuu myös ihanan suklaiselta, mutta ei kuitenkaan liian makealta.
– Tämä jakaa täysin mielipiteet, sillä puurossa ei ole makeutta hirveästi. Toisten mielestä maku on liian hyökkäävä. Jos haluaa puurosta oikein herkun, voi sen viimeistellä kermavaahdolla ja passionhedelmällä, Katja vinkkaa.
Kun Katja valmisti kahvipuuroa ensimmäisen kerran, hän jätti siitä oleellisen mausteen pois.
– En laittanut ollenkaan suolaa, niin maku jäi tunkkaiseksi. Hyppysellinen suolaa parantaa makua todella paljon. Passionhedelmä tuo happoa ja kermavaahto pehmeyttä.
Puuron valmistuksessa oleellisinta on, että kahvi on oikeasti kuumaa, kun siihen sulattaa suklaan. Muuten lopputuloksena on Katjan mukaan "hippupuuroa".
Katso videolta, miten nerokas kahvipuuro valmistuu.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"