Sipoolainen Jorma löysi S-marketista lapun, jossa luki ”Jouluruokia julmat -50 prosenttia”. Hetken ”julmia” jouluruokia ihmeteltyään hän hoksasi, mistä oli kyse.
Yllä olevalla videolla nostalgiamatka reseptikortteihin. Muistatko vielä?
Sipoolainen Jorma lähti 26. joulukuuta jouluruokaostoksille yhdessä avopuolisonsa kanssa lähikauppaansa Söderkullan S-marketiin. Ties vaikka löytyisi hyviä tarjouksia, kuten välipäivinä yleensä käy.
Kaupassa Jorma kiinnitti huomiota eriskummalliseen lappuun. Siinä luki ”Jouluruokia julmat -50 prosenttia”. Hän jäi ihmettelemään, mitä ovat "julmat jouluruoat".
"Höhötin sisäisesti"
Hetken kuluttua Jormalla välähti. Julmat on ruotsia ja tarkoittaa jouluruokia.
– Ensin ajattelin, että tuosta oli jäänyt tekstiä pois, mutta sitten kolahti, että tuohan on ruotsia, Jorma kertoo MTV Uutisille.
– En ääneen nauranut, mutta höhötin sisäisesti.
Jormalle on kouluruotsista jäänyt mieleen jonkin verran sanastoa. Kaksi hänen lapsistaan on käynyt ruotsinkielisiä kouluja.
"Kun ei heti tajunnut olevansa kaksikielisellä paikkakunnalla"
Jorman ensimmäinen reaktio heureka-hetken jälkeen oli se, että hän kaivoi kännykän esiin ja nappasi oivalluksestaan kuvan. Rajattuaan kuvaa hiukan hän julkaisi sen suositussa Facebook-ryhmässä.
– Kun ei heti tajunnut olevansa kaksikielisellä paikkakunnalla, Jorma kirjoitti kuvan yhteyteen.
Jorma on lähtöjään Pohjanmaalta, joten julma-sana nauratti häntä erityisesti. Se sopii hyvin pohjalaiseen suuhun.
Hauskan muiston lisäksi Jorman mukaan tarttui myös pari kolme lootaa maksalaatikkoa kyseisestä laarista.
Samaistuvia kommentteja
Päivityksen kommenttikenttään on Jorman mukaan kertynyt kertomuksia vastaavanlaisista tilanteista.
– Joku kommentoi, että ihmeellistä, miten Ikeassa on myynnissä kukkavaaseja, joiden nimi on VASEN. Että mistäs ne "oikeat" sitten löytää, mies nauraa.
Hän on yllättynyt siitä, miten nopeasti tykkäyksiä kertyi. Muutama minuutti päivityksen teon jälkeen niitä oli jo parikymmentä.
– Ilmeisesti tuo päivitys jotenkin iski. Olen miettinyt sitä, että tuo ei ensinnäkään ollut kaksimielinen vitsi, niin siitä voivat tykätä myös sellaiset ihmiset, jotka eivät pidä kaksimielisyyksistä. Olen huomannut, että kaksimielisistä päivityksistä tykkää vain osa. Johtuu varmaan myös siitä, että Aristoteleen kantapää -ryhmässä on ihmisiä, joista kielelliset leikittelyt ovat hauskoja.