Julissa Roberts on kehitellyt nerokkaan tavan lisätä popcorneihin voita. Hän jakaa niksinsä The Kitchn -ruokasivustolla.
Voin lisääminen popcorneihin saattaa mennä monin tavoin pieleen. Voi saattaa tarttua vain päällimmäisiin popcorneihin, jättäen loput kuiviksi. Popparit voivat myös muuttua vetisiksi ja sitkeiksi. Lisää yhtälöön vielä voista rasvoittuvat sormet, ja ihana herkkuhetki on pilalla.
Nyt ruokatoimittaja Julissa Roberts jakaa tavan, jonka avulla voit lisätä popcorneihin voita ilman yllä mainittuja haittapuolia.
– Olen viimeistellyt tätä niksiä vuosien ajan ja nyt jaan sen kanssanne, jotta tekin voitte saada täydellisiä, voisia popcorneja, Julissa kirjoittaa.
Nainen kehitteli sumutettavan voin
Julissa kirjoittaa törmänneensä aikoinaan yritykseen, joka tarjosi sumutettavaa ‘’voimaista levitettä’’. Ajan myötä hän alkoi kuitenkin kaipaamaan aitoa voita popcorneihinsa. Hän yritti sulattaa voita ja sumuttaa sitä poppareihinsa, mutta se ei toiminut.
– Suihkepulloni tukkeutui lähes välittömästi. Kokeilujeni myötä sain selville, että voin sekoittaminen neutraalin makuisen öljyn kanssa auttoi, nainen kirjoittaa.
Myös sillä on väliä, minkälaista suihkepulloa käytät. Tärkeää on se, että suihkepullo on BPA-vapaa, ja että siinä on sumutin suihkeen sijasta.
Näin teet voista sumutettavaa
Sumutettavan voin valmistamiseen tarvitset suolaamatonta voita ja neutraalin makuista öljyä.
Sulata noin kaksi ruokalusikallista voita, ja anna sen jäähtyä kuumasta lämpimäksi. Lisää voihin kaksi teelusikallista jotakin neutraalin makuista öljyä.
– Suosin rypälesiemenöljyä tai avokadoöljyä, mutta kaikki neutraalit öljyt käyvät, Julissa kirjoittaa.
Kaada seos ruoanlaittoon soveltuvaan suihkepulloon, ja olet valmis! Määrän pitäisi kattaa noin pussillinen popcorneja.
Vinkkejä sumutettavan voin käyttöön
Jos suihkepullosi sumutti aiemmin, mutta nyt voi tulee ulos suihkeena, saattaa seos olla jähmettymässä. Laita pullo kuumaan veteen pariksi minuutiksi, niin ongelman pitäisi ratketa.
Voit maustaa voitasi laittamalla esimerkiksi murskatun valkosipulinkynnen tai yrttejä kattilassa sulavaan voihin. Mausteet tulee ottaa pois ennen seoksen kaatamista pulloon.
– Kaadan yleensä noin kolmasosan poppareistani kulhoon, sumutan ne kauttaaltaan voilla, suolaan ja sekoitan. Teen saman uudestaan jäljelle jäävälle kaksi kolmasosalle. Tämä takaa maksimaalisen maun, Julissa neuvoo.
LUE MYÖS: Ruokatoimittaja testasi leuat loksauttavan munaniksin – se todella toimii: "Vau, pakko kokeilla"
Lue kaikki lifestyle-artikkelit
Lähde: The Kitchn
***
Videolla esitellään 12 nopeaa keittiöniksiä.
2:58