Ison-Britannian standardointijärjestö British Standards Institution, BSI, on laatinut kuuden sivun mittaiset ohjeet saarivaltion ”pyhän juoman” eli teen valmistukseen. Ethän uskaltaisi uhmata näinkin virallisen tahon ohjeistusta?
Luulitko osaavasi valmistaa teetä oikein? Tässä tapauksessa olet varmasti perehtynyt englantilaisen BSI-standardijärjestön laatimaan, kuuden sivun mittaiseen ohjeistukseen juoman oikeaoppisesta valmistustavasta.
Näin valmistuu täydellinen tee
Tässä tärkeimmät ohjenuorat täydellisen teen valmistuksessa:
1. Tee on valmistettava kannuun
Ensinnäkin, tee on ehdottomasti valmistettava valkoiseen posliinikannuun tai vaihtoehtoisesti keraamiseen kannuun. Kannun leveyden tulisi olla 74–78 millimetriä. Jos valmistat teen suoraan kuppiin, kuten monet tekevät, olet jo alusta alkaen hakoteillä ja tee hautuu huonommin. Tämä onkin suoranainen katastrofi ja pyhäinhäväistys hienolle juomalle.
2. Oikea veden ja teen suhde
Teetä tulisi olla 2 grammaa jokaista 100 vesimillilitraa kohden. Tämä on ehdottoman tarkkaa. Hanki nyt hyvä ihminen keittiövaaka!
3. Teen oikea lämpötila
Kolmanneksi, teevesi tulisi kuumentaa korkeintaan 85-asteiseksi haudutusvaiheessa. Vettä ei siis saa missään nimessä keittää. Täydellinen tarjoilulämpötila teelle on 60 astetta. Silloin teen maut nousevat parhaiten esille.
4. Tärkeä sääntö mustalle teelle
Mustan teen tulee antaa hautua kuusi minuuttia. Tasan kuusi minuuttia. Tässä ajassa teelehtien maut vapautuvat.
5. Maito ensin!
Lisää maito kuppiin ENNEN teetä. Tämä liittyy BSI:n mukaan maitoproteiinien denaturoitumiseen. Ja mehän uskomme, koska Ison-Britannian standardointijärjestö ei johtaisi meitä harhaan.
Lähde: Huffington Post/BSI