Se, että asiat on aina tehty tietyllä tavalla, ei tarkoita, että se olisi oikea tapa. Brittiläinen etikettiasiantuntija antoi vinkkejä teen, maidon ja sokerin oikeaoppiseen sekoittamiseen.
Pienillä asioilla on merkitystä, ja kriittisen virheen voi saada aikaiseksi jo pelkästään lusikan heilautuksella. Etikettiasiantuntija Neil Phillips paljasti Mirror Onlinelle, että todennäköisesti suurin osa ihmisistä hämmentää teetään väärin.
Hämmentämistyyli on tärkeää
Omiin tapoihinsa ei kannata juurtua, sillä minä hetkenä hyvänsä, asiantuntija saattaa paljastaa, että teetkin asian aivan väärin. Hiljattain somessa levisi esimerkiksi ananaksen oikeaoppinen syöntikikka.
Teehetkiinsä hyvin vakavasti suhtautuvat britit saivat puolestaan oppitunnin teen hämmentämisestä. Parasta Phillipsin vinkissä on kuitenkin se, että se on vähemmän työläs tapa ja saa ilmeisesti teen jopa maistumaan paremmalta.
Lue myös: Uusi juomatrendi rantautumassa Suomeen – oletko jo kuullut high teasta?
Suurin osa ihmisistä lisää teehen maitoa ja sokeria ja sekoittaa sitten lusikalla ikään kuin ympyrän muodossa mukia muutaman kerran. Ilmeisesti tämä pyöreä liike on kuitenkin väärä, sillä teetä tulisi hämmentää suorin vedoin. Jos ajattelet, että teekuppi on kellotaulu, vedä lusikkaa hellästi klo 6 ja klo 12 välillä muutaman kerran.
– Jos lisäät teehen sokeria, tällä tapaa se sulaa teehen tasaisemmin. Jos sekoitat mukia, sokeri vain vajoaa pohjalle, Phillips selittää.
Hentojen lusikanvetojen avulla myös maito sulautuu paremmin teen joukkoon.
Odotus kannattaa
Phillips antoi vinkkejä myös teen haudutusaikaan, vaikka toteaakin, että osittain se on puhtaasti makuasia.
– Haudutan teetä yleensä neljästä viiteen minuuttiin. Siinä on kyse henkilökohtaisesta mieltymyksestä, jotkut odottavat (hautumista) vain pari minuuttia, Phillips toteaa.
Muutaman minuutin ylimääräinen odottelu kuitenkin kannattaa Phillipsin mukaan, sillä lopputuloksesta tulee aivan toisenlainen kokemus.
Lähde: Mirror