Joululaatikoiden jämät voi hyödyntää nerokkaassa hävikkikeitossa. Testaa Hellapoliisina tunnetun Kati Jaakosen ihastuttava resepti.
Laatikot kuuluvat perinteiseen joulupöytään. Muutaman päivän jälkeen samojen ruokalajien syöminen saattaa kuitenkin alkaa tökkiä. Roskiin ei ylimääräisiä laatikoita kannata missään nimessä heittää vaan jatkojalostaa jämistä uutta ruokaa.
Leipätaikinan lisäksi laatikoista saa valmistettua helposti maukasta keittoa, vinkkaa Hellapoliisina tunnettu Kati Jaakonen. Reseptissä hyödynnetään peruna- ja porkkanalaatikkoja, mutta mikään ei estä testaamasta sitä myös lanttu- tai bataattilaatikolla.
Täyteläisen keiton lisukkeeksi voi ripotella joulukinkun jämiä, mutta parissa kymmenessä minuutissa valmistuva soppa lämmittää myös sellaisenaan.
– Tämä on hyvää, Kati ylistää.