Herkullinen hävikkikeitto laatikoista – hyödynnä joulun tähteet
Julkaistu
Ylimääräiset joululaatikot voi hyödyntää ihastuttavaan sosekeittoon.
- Aktiivinen valmistusaika: 10min
- Kokonaisvalmistusaika: 10min
- Annosmäärä: 4
Ainekset
- 400 g porkkanalaatikkoa
- 400 g perunalaatikkoa
- 4 dl vettä
- 2 dl ruoka- tai kuohukermaa
- ripaus suolaa
- mustapippuria myllystä
- persiljaa tai muuta yrttiä
Valmistusohje
Hävikkikeitto joululaatikoista valmistuu näin:
- Laita porkkanalaatikko, perunalaatikko, vesi ja kerma kattilaan ja kiehauta.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi sosekeitoksi.
- Tarkista maku.
- Koristele keitto persiljalla tai muulla tuoreella yrtillä ja tarjoile.
Katso valmistusohjeet alla olevalta videolta.
Näin valmistuu hävikkikeitto joululaatikoista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa