Michelin-tähdistä tulee yleensä mieleen valkoisia pöytäliinoja, yksityiskohtia pursuvia maistelumenuja sekä tähtitieteellisiä hintoja. Tähden voi kuitenkin ansaita myös vaatimattomimmissa olosuhteissa.
Käytettyjen autojen liikkeestä ei kuvittelisi löytävänsä kahviautomaattia kummempaa, mutta japanilainen Katsumi Yoshida tarjoilee oman liikkeensä yhteydessä herkullisia ramen-kulhoja, jotka vakuuttivat myös Michelin-tuomarin.
Erinomainen hinta–laatu-suhde
Yoshida remontoi vuonna 2012 yhden liikkeensä neuvotteluhuoneista tilaksi Hot Air -ravintolalleen. Ramen-liemen reseptiä hän oli kehitellyt kuitenkin jo paljon kauemmin: Liemi on keitetty muun muassa kananluista, sardiineista ja suolasta.
Hot Airin maine lähti leviämään ihmiseltä toiselle ja lopulta tieto poikkeuksellisen herkullisista ramen-annoksista kantautui myös Michelin-tuomarin korviin. Ruokaa maistettuaan tämä vakuuttui tarpeeksi suositellakseen ravintolaa Michelin-oppaaseen.
Lue myös: Aasialaiset hurahtivat suomalaiseen possuun – tarjolla useissa Michelin-tähden ravintoloissa
Yoshidan ramen-annoksista ei tarvitse pulittaa maltaita, sillä annoksen saa noin seitsemän dollarin eli reilun kuuden euron hintaan, mikä edustaa halvinta tasoa Michelin-palkituista ravintoloista. Ravintola pääsikin oppaassa Bib Gourmand -kategoriaan, mikä tarkoittaa, että sillä on erityisen hyvä hinta–laatu-suhde.
Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.
Jos satut vierailemaan Japanin Tottorissa ja haluaisit käydä maistamassa Yoshidan rameneja, kannattaa seurata tämän Twitter-tiliä, jossa hän ilmoittaa aukioloajoistaan.
Lähde: Foodbeast