Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Näin Sami Kuronen tekee nakkikastikkeen

Nakkikastike
Nakkikastike on arkiruokien klassikko! Kuvituskuva.Shutterstock
Julkaistu 16.04.2025 07:43

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Kurosten veljesten tuore keittokirja nostaa esiin myös keittiöstä tuttuja klassikko-ohjeita.

Juontaja Sami Kuronen on julkaissut uuden ruokakirjan yhdessä kokkiveljensä Pasi Kurosen kanssa. Kuronen kaikilla mausteilla -teos (Otava, 2025) kokoaa veljesten parhaat reseptit yksiin kansiin. 

Mukana on mutkattomia arjen suosikkireseptejä sekä uusia tuttavuuksia. 

sami kuronen 2022 1Sami Kuronen tunnetaan muun muassa televisio- ja radiojuontajana. Kuronen on myös julkaissut jo useamman kirjan.

Kirjaan on otettu mukaan myös suosikkiohjeita Kurosten aiemmista ruokakirjoista. Yksi näistä on Sami Kurosen takuuvarma nakkikastike.

– Klassikko sukupolvesta toiseen. Elämäni reseptit -kirjasta tämä nousi yhdeksi suosikiksi, josta tuli paljon hyvää palautetta. Kun teet kastikkeen kuorellisista nakeista, saat mukaan napsahtavaa suutuntumaa, Sami Kuronen vinkkaa tuoreessa teoksessa.

 Sami Kurosen nakkikastike maustetaan muun muassa dijonsinapilla, tomaattipyreellä sekä lihaliemellä.

Lue myös: Kuka syö parasta lounasruokaa: päiväkotilapsi, koululainen, vanki vai vanhus?

Sami Kurosen nakkikastike ja perunamuusi

1 sipuli 
300 g nakkeja 
nokare voita paistamiseen 
2 rkl vehnäjauhoja 
2 rkl tomaattipyreetä 
1 rkl dijonsinappia 
3 dl vettä 
puolikas lihaliemikuutio 
1 dl kuohukermaa 
persiljaa koristeeksi 

1. Hienonna sipuli ja viipaloi nakit. 

2. Kuullota sipuleita pari minuuttia voissa. Lisää pannulle nakkiviipaleet. Anna ruskistua ja ripottele pinnalle vehnäjauhot. Sekoita hyvin. 

3. Lisää tomaattipyree, sinappi ja vesi ja murenna sekaan lihaliemikuutio. Keittele miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää lopuksi kerma ja anna hautua vielä hetki. 

Perunamuusi 

1 kg Lapin puikulaperunaa 
2 tl suolaa 
50 g voita 
3 dl maitoa tai keitinvettä 

1. Kuori perunat ja keitä ne kypsäksi. Kaada vesi pois. Lisää suola ja voi.

2. Lämmitä mukillinen maitoa mikrossa. Lisää maitoa vähän kerrallaan perunoiden sekaan ja työstä seosta samaan aikaan sähkövatkaimella kuohkeaksi. Voit myös ottaa perunoiden keitinvettä talteen ja korvata maidon sillä.

Resepti: Kuronen kaikilla mausteilla (Otava, 2025)

Lue myös: Salainen ainesosa ylivoimaiseen nakkikeittoon – joko kokeilit?

Katso myös: Parasta perunamuusia ikinä? Testaa yllättävä muusiniksi

1:13imgKatso videolta muusiniksi.

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka