Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kesäkurpitsa-rapurisotto

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 27.07.2012 10:48

Kesäkurpitsa jaksaa puskea kukkaa ja hedelmää. Tässä sitä on yhdistetty toiseen sesonkiherkkuun, rapuun. Käytin purkitettuja jokiravunpyrstöjä, mutta parhaan lopputuloksen saat luonnollisesti suoraan merroista. Mainio väliruoka rapukesteille! Käytin tapani mukaan risottoriisin sijaan kotimaista ohraa eli kuvissa ohrattoa.

Muita kesäkurpitsareseptejä löydät täältä.

Kesäkurpitsa-rapurisotto

4-6 hlölle

1 annos risottopohjaa, ilman parmesaania (kts. ohje täältä)

2 pientä tai 1 keskikokoinen kesäkurpitsa, kolikoiksi tai puolikuiksi pilkottuna

kourallinen ravunpyrstöjä

puolikas puntti persiljaa, hienonnettuna

pieni puristus sitruunamehua

Tee risottopohja ohjeen mukaan, mutta jätä parmesaani pois. Lisää kesäkurpitsapalat sipulin jälkeen ja kuullota niitä hetki. Jatka ohjeen mukaan. Lisää lopussa persilja ja ravut. Sekoita. Purista hiukan sitruunamehua päälle. Voit laittaa ravut myös kauniisti aseteltuna annoksen päälle.