Kesäkurpitsa jaksaa puskea kukkaa ja hedelmää. Tässä sitä on yhdistetty toiseen sesonkiherkkuun, rapuun. Käytin purkitettuja jokiravunpyrstöjä, mutta parhaan lopputuloksen saat luonnollisesti suoraan merroista. Mainio väliruoka rapukesteille! Käytin tapani mukaan risottoriisin sijaan kotimaista ohraa eli kuvissa ohrattoa.
Muita kesäkurpitsareseptejä löydät täältä.
Kesäkurpitsa-rapurisotto
4-6 hlölle
1 annos risottopohjaa, ilman parmesaania (kts. ohje täältä)
2 pientä tai 1 keskikokoinen kesäkurpitsa, kolikoiksi tai puolikuiksi pilkottuna
kourallinen ravunpyrstöjä
puolikas puntti persiljaa, hienonnettuna
pieni puristus sitruunamehua
Tee risottopohja ohjeen mukaan, mutta jätä parmesaani pois. Lisää kesäkurpitsapalat sipulin jälkeen ja kuullota niitä hetki. Jatka ohjeen mukaan. Lisää lopussa persilja ja ravut. Sekoita. Purista hiukan sitruunamehua päälle. Voit laittaa ravut myös kauniisti aseteltuna annoksen päälle.