Kesällä monet kaipaavat raikkaita ja keveitä makuja. Tällä reseptillä raskaskin punaviini muuttuu hetkessä viilentäväksi jälkiruoaksi.
Kesällä nautitaan kevyitä valko- ja roseeviinejä, ja punaviinit jätetään odottamaan pitkää talvea. Kaapin perälle jääneestä viinistä voi kuitenkin valmistaa helposti raikasta jäädykettä.
Kesäisen raikas granita syntyykin punaviinistä ja sitrushedelmien mehuista. Voit nauttia garnitan sellaisenaan tai vaikkapa marjojen ja vaniljajäätelön kera.
Punaviinigranita
200 g sokeria
2 dl vettä
7,5 dl punaviiniä
1 appelsiini
1 sitruuna
Mittaa vesi ja sokeri kattilaan ja keitä seosta noin kolmen minuutin ajan, tai kunnes seos muuttuu siirappimaiseksi. Sekoita koko ajan keittämisen aikana. Nosta liedeltä ja anna jäähtyä.
Lisää viini ja hedelmistä puristetut mehut jäähtyneen siirapin joukkoon.
Kaada seos pakastusta kestävään rasiaan ja laita pakastimeen. Anna jäätyä vähintään neljän tunnin ajan. Sekoita seosta haarukalla muutaman kerran jäätymisen aikaa.
Revi täysin jäätynyt granita haarukalla hileiksi ja tarjoile raikkaana jälkiruokana.
Lähde: Food.com