Jäähileinen mansikkainen roséjuoma maistuu taatusti kuumana kesäpäivänä.
Yllä olevalla videolla näytetään helppo niksi mansikoiden perkaamiseen.
Realsimple.com-sivuston ohjeella valmistuu makean maistuva jäähileinen rosémansikkadrinkki. "Frosé" virkistää taatusti helteisinä kesäpäivinä.
Frosé eli jäinen rosédrinkki
Ainesosat (4–6 lasillista):
1 pullo (750 ml) kuivaa roséviiniä
n. 300 grammaa mansikoita viipaloituna (lisää, jos haluaa koristella)
1 rkl sokeria
n. 0,6 dl vodkaa
2 rkl grenadiinia
Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.
Valmistusohje:
1. Kaada roséviini jääkuutiomuotteihin ja anna jäätyä pakastimessa noin kahdeksan tuntia tai yön yli.
2. Kaada mansikat ja sokeri tehosekoittimen kulhoon ja anna olla huoneenlämmössä kymmenisen minuuttia, kunnes marjoista alkaa valua mehua.
3. Kaada sekaan vodka, grenadiini ja rosékuutiot. Sekoita kunnolla. Kaada laseihin ja koristele halutessasi mansikoilla.
Lähde: Realsimple.com