Kermavaahdon tai jäätelön kanssa tarjoiltavat glögimarinoidut päärynät sopivat loistavasti joulupöydän kevyemmaksi jälkiruoaksi.
Joulupöytään katetaan toinen toistaan maistuvimpia herkkuja, mutta jälkiruokia ei sovi unohtaa. Raskaan aterian päätteeksi maistuu astetta kevyempi herkku; glögimarinoidut päärynät.
Tässä Hellapoliisin eli Kati Jaakosen reseptissä päärynät saavat makunsa jouluisista mausteista; tähtianiksesta, kanelitangosta ja neilikasta. Tämä jälkiruoka kannattaa valmistaa maustumaan jo tarjoilua edeltävänä päivänä, jotta päärynät ehtivät imeä itseensä mahdollisimman paljon makua.
Glögipäärynät
5 dl vahvaa mustaherukka- tai sekahedelmämehua
1–2 tähtianista
1 kanelitanko
5 neilikkaa
ripaus vaniljasokeria
6–8 pienehköä tuoretta päärynää
Laita mustaherukka- tai sekamehu laimentamatta kattilaan. Lisää tähtianis, kanelitanko, neilikat ja ripaus vaniljasokeria. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
Käsittele sillä välin päärynät. Kuori ne ja poista kannat ja siemenkodat. Puolita. Laita päärynät liemeen ja kuumenna. Laita päärynät liemineen puhtaaseen hillopurkkiin ja anna maustua muutama päivä.
Tarjoa kermavaahdon tai jäätelön kanssa.