Pipsa Hurmerinta ja Meri-Tuuli Väntsi kertovat tuoreessa Pipsa & Meri-Tuuli Samassa liemessä -kirjassaan herkullisen linssikeiton reseptin ja paljastavat, miten sen saa riittämään monta päivää.
Televisiosta tutut kokit Pipsa Hurmerinta ja Meri-Tuuli Väntsi ovat koonneet uuteen Pipsa & Meri-Tuuli Samassa liemessä -kirjaansa suosikkireseptejä ja vinkkejä ruoanlaittoon. Kirja sisältää monipuolisen kattauksen erilaisia reseptejä arkeen ja juhlaan.
Kirjasta löytyy muuan muassa linssikeiton resepti kiireiselle viikolle. Kun teet kerralla suuremman satsin, voit jatkaa ruokaa viikon mittaan.
Kiireisen viikon linssikeitto (ja miten sitä jatketaan viikon mittaan)
Ainekset (neljälle):
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
4 cm:n pala tuoretta inkivääriä
4 cm:n pala tuoretta kurkumaa
1 tl chilirouhetta tai 1 tuore chili
2 rkl neitsytkookosöljyä tai rypsiöljyä
1 tl juustokuminaa
800 g punaisia linssejä
2–3 tl kasvislientä
Valmistusohje:
Silppua sipulit, valkosipuli, inkivääri, kurkuma ja chili hienoksi silpuksi.
Tiesitkö?
Ota isoin kattilasi ja lämmitä kookos- tai rypsiöljy siinä kuumaksi. Lisää silppuamasi aineet ja paista, kunnes ne alkavat ruskistua. Lisää juustokumina ja sekoita.
Anna paistua vielä minuutin verran. Huuhtele linssit ja kaada ne kattilaan ja sekoita. Kaada sekaan kasvisliemi ja anna porista puolisen tuntia. Lisää vettä, jos kattilassa alkaa näyttää kuivalta.
Näin jatkat ruokaa seuraavina päivinä:
Maanantaina keitto syödään sellaisenaan.
Tiistaina siihen lisätään kourallinen silputtua lehtikaalia tai pinaattia.
Keskiviikkona kattilan pohja jo häämöttää, joten heitä sekaan purkki mitä tahansa papuja kaapistasi löytyy.
Torstaina lisätään purkillinen tomaattimurskaa ja ruukku tuoretta basilikaa ja seuraksi keitetään pastaa.
Perjantaina voitkin sitten taputtaa itseäsi selkään ja ostaa säästyneillä rahoilla itsellesi pihvin.
Lähde: Pipsa Hurmerinta & Meri-Tuuli Väntsi, "Pipsa & Meri-Tuuli Samassa liemessä" WSOY 2018
* * *
Tiesitkö, että pavusta on moneksi?
1:22