Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pääsiäisruoka vielä hakusessa? Testaa Harri Syrjäsen sitruunainen karitsaresepti: "Ihan pakko tehdä"

älä käytä syrjäsen one pot
Sitruunainen one pot valmistuu nopeasti. Kuva: Harri Syrjänen.
Julkaistu 02.04.2021 11:52

Hannakaisa Taskinen

hannakaisa.taskinen@mtv.fi

Jos pääsiäisen ruokasuunnitelmat ovat vielä auki, kannattaa kokeilla Harri Syrjäsen helppoa ja nopeaa one pot -reseptiä.

Muun muassa Mitä tänään syötäisiin? - ja Kokkisota-ohjelmista tuttu kokki Harri Syrjänen julkaisi pääsiäisen kunniaksi Instagram-tilillään jälleen uuden one pot -reseptin.

Välimeren makujen, tomaatti-fetapastan ja "vihreän hirviön" jälkeen Syrjänen on paljastanut oman "pyhän kolminaisuutensa" sekä vinkannut, kuinka klassikkopasta bolognesenkin saa valmistettua yhden kasarin taktiikalla.

Pääsiäisen kunniaksi kannattaa kuitenkin testata uusinta, sitruunaista reseptiä, jonka kokki lupaa olevan "kaikkien aikojen one pot -resepti".

– Tää on ihan pakko tehdä, kokki vannoo.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Harri Syrjäsen pääsiäisen one pot: sitruunaa ja karitsaa

(2–3 hengelle)

300 g karitsan sisäfilettä
2 valkosipulinkynttä
1 tl kurkumaa
ripaus chilirouhetta
200 g turkkilaista jugurttia
1 dl kermaa
8–9 dl mietoa lammas- tai lihalientä
320 g tagliatellepastaa
6 parsaa
1 tl raastettua inkivääriä
puolikas iso sitruuna
tuoretta minttua kourallinen
parmesaania raastettuna
valkopippuria myllystä
suolaa

Puhdista fileestä kalvot ja leikkaa noin 3 cm paloiksi. Pilko valkosipuli. Ruskista lihat kasarissa tilkassa öljyä, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää valkosipuli, kurkuma ja chili. Ruskista hetki. Ota sivuun lautaselle.

Kaada kasariin lihaliemi, kerma ja turkkilainen jugurtti. Kiehauta, lisää pasta ja anna hiljaa hymyillä 8 minuuttia. Sillä aikaa pilko parsa. Kun pasta on kiehunut 8 minuuttia, raasta joukkoon inkivääri ja sitruunankuori. Purista vielä mehut sitruunasta ja lisää parsa. Keitä 6 minuuttia ja lisää joukkoon minttu ja lihat.

Anna kiehua 2–4 minuuttia, kunnes pasta on kypsää. Nostele lautaselle ja raasta päälle parmesania.

Lue myös: Tämä on Harri Syrjäsen "pyhä kolminaisuus" – kokki vannoo makuyhdistelmän nimeen: "Toimii aina"

Katso myös Pekka Terävän vinkit siihen, kuinka karitsasta saa täydellistä:

7:25img

Tuoreimmat aiheesta

Pääsiäinen