Kokki, ruokavaikuttaja Hanna Gullichsenin mielestä eineksiä ei tarvitse kavahtaa, mutta ainakin yhdellä aterialla päivässä olisi hyvä olla paljon kasviksia.
Koronavirustilanne sai suomalaiset hamstraamaan pastaa, säilykkeitä ja eineksiä. Sosiaalisessa mediassa aktiivisesti vaikuttava kokki Hanna Gullichsen kertoo MTV Uutisten haastattelussa, ettei eineksistä tarvitse kantaa huonoa omaatuntoa.
– Hätätila voi olla päällä ihan tavallisessa arjessakin, jolloin eineksistä on hyötyä. Pyrin siihen, että aina yhdellä aterialla olisi paljon vihreää ja muita värejä, Hanna toteaa.
Lue myös: Näin loihdit Viiden jälkeen -ohjelmassa nähdyn huippukokki Hanna Gullichsen tekemän shaksukan
Ruokavaikuttajan mielestä nyt on sopiva hetki ottaa pataruuat haltuun.Vaikka kasvisten pilkkomisessa voi kulua hetki jos toinenkin, annosta riittää jopa kahdeksi tai kolmeksi päiväksi.
– Ja jos ei itse jaksa syödä kaikkea, niin voi viedä vaikka naapurille, Hanna muistuttaa.
Yksi malliesimerkki on hurmaava fenkolikeitto. Hanna paljastaa vierastaneensa fenkolia, mutta rakastui sen makuun ajan myötä. Nyt hän haluaakin kannustaa suomalaisia testaamaan fenkolia ruoanlaitossa.
Näin valmistat höyryävän makeaa fenkolikeittoa
Tarvitset:
- 2 rkl oliiviöljyä
- nokare voita
- 1 salottisipuli hienonnettuna
- 1 pieni fenkoli ohuina viipaleina
- 4-5 perunaa
- suolaa
- mustapippuria
- n. 8 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- nokare ranskankermaa
Valmistus:
Kuullota sipulia voin ja öljyn seoksessa, lisää fenkoli ja anna pöhistä keskilämmöllä viitisen minuuttia.
Lisää pieneksi kuutioidut perunat ja vettä siten, että perunat peittyvät kunnolla, mausta suolalla ja mustapippurilla, lisää halutessasi myös kasvisliemikuutio ja laakerinlehti. Anna kiehua kunnes perunat ovat kypsiä, n.12-15 minuuttia. Poista laakerinlehti.
Surauta sileäksi sauvasekoittimella. Viimeistele nokareella ranskankermaa.
Resepti: Hanna Gullichsen