Kirsi Alm-Siiran bataattilaatikossa on yllättävä ainesosa: "Älyttömän hyvää"
MTV:n uutisankkuri Kirsi Alm-Siiran joulupöydän erityisherkku on amerikkalaistyylinen bataattilaatikko. Testaa Kirsin ohje!
MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa esiteltiin muutama vuosi sitten Pöllölaaksosta tuttujen ruutukasvojen rakkaimpia joulureseptejä. Yksi näistä oli Pöllölaakson ensimmäisen joulumuorin eli uutisankkuri Kirsi Alm-Siiran jouluherkku, bataattilaatikko.
Kirsin bataattilaatikossa piilee erikoisuus
Kirsi kertoi löytäneensä bataattilaatikon reseptin muutama vuosi sitten ja kokanneensa sitä vuoden ympäri, myös keskellä kesää. Mikä sitten on reseptin erikoisuus?
– Erikoisuus tai salaisuus ovat varmaan nämä vaahtokarkit. Ja voiko epäonnistua, jos on vaahtokarkkeja, älyttömästi voita, pähkinöitä ja sokeria?
Bataattilaatikko vaahtokarkeilla on Yhdysvaltain eteläisistä valtioista tuttu ruokalaji, jota nautitaan erityisesti kiitospäivänä kalkkunan kaverina. Kirsi suosittelee maistamaan bataattilaatikkoa jouluna kalan tai kinkun kyljessä.
– Onhan tämä tosi makeaa, mutta älyttömän hyvää. En väitä, että tämä on mikään terveysjuttu. Halutessaan voi lisätä kermaa ja suolaa, Kirsi vinkkaa.
Nappaa ohje: Kirsi Alm-Siiran bataattilaatikko vaahtokarkeilla
Jos pidät enemmän perinteisestä versiosta, tee tämä: Bataattilaatikko – helppo ja perinteinen resepti
Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran joulukuussa 2022.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät