Kirsi Alm-Siiran bataattilaatikko vaahtokarkeilla
Julkaistu
Kirsi-Alm Siira paljastaa suosikkijouluherkkunsa reseptin. Bataattilaatikko vaahtokarkeilla on Yhdysvaltain etelävaltioista lähtöisin oleva ruokalaji, jota nautitaan usein kiitospäivänä kalkkunan kaverina.
Ainekset
- 1 kg bataattia
- ¾ kuppia fariinisokeria
- ¼ kuppia voita/öljyä
- 1 ½ tl suolaa
- ½ vaniljasokeria
- ½ kuppia pekaanipähkinämurskaa
- 2 kuppia vaahtokarkkia
Valmistusohje
Kirsin bataattilaatikko valmistuu näin:
- Kuori ja leikkaa bataatit lohkoiksi. Keitä lohkot pehmeiksi, noin 15 minuuttia. Soseuta ne.
- Lisää sose voideltuun uunivuokaan ja sekoita muut aineet joukkoon.
- Lisää vielä pekaanipähkinämurska päälle ja sen jälkeen vaahtokarkit.
- Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia. Herkuttele!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka