Rossini-drinkissä kiteytyy tuoreiden mansikoiden ja suussa kuplivan kuohuviinin täydellinen liitto.
Mansikoista syntyy helposti myös alkoholiton smoothie. Katso resepti videolta.
Aikoinaan taidemaalari Giovanni Bellinin kunniaksi luotu Bellini-drinkki on monelle tuttu, mutta oletko koskaan kuullut saman henkisestä juomasta, Rossinista? Tähän juomaan kannattaa tutustua viimeistään nyt mansikkakauden ollessa parhaimmillaan.
Mansikka on yksi kesän ehdottomista ykkösherkuista, ja usein mansikoita on totuttu tarjoilemaan samppanjan tai kuohuviinin kumppanina. Vaikka näitä herkkuja on totuttu syömään erillään, ne voi myös mainiosti yhdistää kesäiseksi drinkiksi, joka hurmaa niin maullaan kuin värillään.
Eikä kannata unohtaa, että mansikoiden ansiosta tämä juoma on pullollaan C-vitamiineja!
Rossini kahdelle
8 kokonaista mansikkaa
kuohuviinia, esimerkiksi Proseccoa
0,5 tl sokeria
sitruunamehua
Soseuta kuusi mansikkaa, sokeri ja haluamasi määrä sitruunamehua tasaiseksi soseeksi. Jaa mansikkasose kahteen lasiin ja kaada päälle kylmä kuohuviini. Sekoita ja koristele lasit jäljelle jääneillä mansikkaviipaleila.
Punainen Rossini sopii erinomaisesti niin brunssille kuin näyttäväksi alkujuomaksi.
Lähde: Expressen